x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de sâmbătă. Salată de scrumbie sărată pentru DEZLEGARE LA PEȘTE (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de sâmbătă. Salată de scrumbie sărată pentru DEZLEGARE LA PEȘTE (rețete românești pe gustul tău)

21 Noi 2015   •   10:14
Rețeta zilei de sâmbătă. Salată de scrumbie sărată pentru DEZLEGARE LA PEȘTE (rețete românești pe gustul tău)

 Retetele romanesti continuă să se afle în topul preferințelor românilor și atunci când vine vorba despre ce gătim (și ce mâncăm) în perioada postului. Fiins astăzi dezlegare la pește, vă propunem una dintre delicioasele retete romanesti de sezon.

Rețeta zilei de sâmbătă. Salată de scrumbie sărată pentru dezlegare la pește (rețete românești pe gustul tău)
A trecut aproape o săptămână din postul Crăciunului, iar credincioşii creştin ortodocşi se pregătesc să întâmpine cum se cuvine cinstitul praznic al Intrării în Biserică a Maicii Domnului, sărbătorit la 21 noiembrie. În lumea satului românesc i se spune şi Vovidenia sau Ovidenia, termen ce provine de la rusescul "văvedenie" (intrare). Se zice că ar fi ziua în care începe iarna iar ţăranii spun că în noaptea de Ovidenie comorile ascunse ard cu flacără albastră iar cerurile se deschid şi, precum în ziua de Crăciun, animalele pot grăi cu glas omenesc. Cum este o sărbătoare a luminii, "ce sparge întunericul iernii şi al morţii", există tradiţia de a petrece această noapte cu lumină şi cu focuri aprinse, cercetând cerul cu luare-aminte pentru a afla din semnele vremii şi ale rodului anului ce urmează.

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 
Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață

În ziua praznicului, la biserică se fac pomeniri pentru cei care au murit în condiţii suspecte, fără lumânare şi pentru cei înecaţi. În memoria acestora se împart pachete cu peşte, cu fructe şi lumânări sau o candelă.

Fiind acum dezlegare la pește, să cuvine să vă dăruiesc o rețetă potrivită pentru acest moment din post: Salată de scrumbie sărată.

Ai trebuință, deci, de o scrumbie sarata, doua rosii, un ardei gras, 4-5 cartofi, ulei, sare, piper, otet, o ceapa.

Află pe ANTENA SATELOR detaliile acestei retete romanesti din pește.

×