x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reteta zilei: Frigărui de cârnaţi cu mere şi pui

Reteta zilei: Frigărui de cârnaţi cu mere şi pui

01 Dec 2017   •   08:23
Reteta zilei: Frigărui de cârnaţi cu mere şi pui

● Ingrediente: 300 g cârnaţi pentru bere, 2 piepturi de pui, 3 mere acrişoare, 2 cutii de roşii în suc propriu, sare, piper, ulei de măsline, cimbru, ciuperci,
● Preparare: Încingeţi cuptorul. Roşiile se pasează şi se amestecă împreună cu sucul din cutii. Pasta obţinută se pune într-o cratiţă.
Se adaugă puţin ulei de măsline, se condimentează cu sare şi piper, apoi se lasă să fiarbă până când se îngroaşă sosul, amestecând din când în când.
Piepturile de pui se curăţă de piele şi se dezosează, apoi se taie în cuburi potrivite. Merele se spală, se curăţă de coajă şi de cotoare şi se taie în felii mai groase.
Ciupercile se curăţă, se spală, se scurg şi se presară cu puţină sare şi piper.
 Pe frigărui se începe montarea alternativă a cârnaţilor, feliilor de mere, ciupercilor şi a cuburilor de pui. După ce se formează toate frigăruile, se ung cu ulei de măsline, se condimentează cu sare şi piper, apoi se presară cu cimbru uscat.
 Se aşază într-o tavă mai puţin adâncă şi se pun la cuptor. Sunt gata când cuburile de pui au devenit albe şi pot fi pătrunse cu dinţii unei furculiţe.
Se servesc cu sosul de roşii amestecat cu cimbru uscat sau proaspăt.

×
Subiecte în articol: frigarui