x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Friptură de vită la tigaie cu sos italian

Rețeta zilei: Friptură de vită la tigaie cu sos italian

16 Oct 2017   •   20:30
Rețeta zilei: Friptură de vită la tigaie cu sos italian

Ingrediente

4 fripturi vită

2 linguri ulei măsline

1 ceapă

2 căței usturoi

400g roșii tăiate

100ml vin alb

300g paste

capere

măsline

busuioac

sare, piper

Preparare

Se împarte bucata de carne în 4 fripturi. Se freacă fiecare pe ambele părți cu 1 lingură de ulei de măsline și puțin piper negru. Se încinge o tigaie mare, apoi se prăjesc fripturile. Se scot pe o farfurie. Pentru sos, se adaugă în tigaie restul de ulei, apoi ceapa și usturoiul și se prăjesc pe foc potrivit 5 minute. Se adaugă roșiile și vinul. Se lasă să fiarbă totul liniștit 5-10 minute, până se formează sosul.Între timp, se fierb pastele într-o oală cu apă sărată clocotită,  apoi se scurg. Se amestecă în sos caperele, măslinele și busuiocul, se potrivește de sare și piper.Se pun fripturile în tigaie peste sos. Se distribuie pastele în patru farfurii și se presară cu frunze de busuioc, după gust. Se pun fripturile și sosul peste paste.Poftă bună!

 

 

 

×
Subiecte în articol: reteta