x close

REŢETA ZILEI: Midii în stil marinăresc

0
13 Iul 2017 - 20:30
REŢETA ZILEI: Midii în stil marinăresc


Ingrediente: 1 kg midii proaspete, 2 linguri unt, 1 praz mic, 1 esolată, 4 căţei usturoi, 1 foaie dafin, 230 ml vin alb, 2 linguri creme fraiche, 1 lingură suc lămâie, 1 linguriţă coajă de lămâie, 3 linguri pătrunjel.

Mod de preparare: Se încălzeşte o lingură de unt într-o tigaie şi se călesc esalota, usturoiul, prazul, tocate mărunt, şi foaia de dafin pentru 10 minute. Se adaugă puţină sare şi piper.

Se dă focul mare, se adaugă vinul şi se lasă la fiert două minute. Se adaugă midiile şi se fierb până încep să se deschidă. Sosul în care au fiert se amestecă cu restul de unt şi creme fraiche. Se adaugă midiile înapoi în tigaie, împreună cu sucul, coaja de lămâie şi pătrunjelul. (bucataras.ro)

 

Citeşte mai multe despre:   reteta zilei,   reteta usoara,   reteta de vara,   reteta midii

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 1692


Mai multe titluri din categorie

Julie Mayaya este nedespărțită de noul membru al familiei, cățelusa Sasha

Julie Mayaya este nedespărțită de noul membru al familiei, cățelusa Sasha
Galerie Foto Mare iubitoare de animale, cântăreaţa Julie Mayaya este și mai activă de când în viața ei a apărut Sasha, o fetiță din rasa cane corso, în vârstă de 3 luni. „Îmi doream...

Pandanusul este pe punctul de a deveni mai popular decât avocado

Pandanusul este pe punctul de a deveni mai popular decât avocado
Bază a dietelor multor mileniali, avocado a devenit rapid unul dintre cele mai populare fructe, însă lucrurile se pot schimba. În industria alimentară, bucătarul şef Nigella Lawson şi-a...

Festivalul Haiducesc va avea loc în perioada 19 - 22 octombrie în Parcul Naţional

Festivalul Haiducesc va avea loc în perioada 19 - 22 octombrie în Parcul Naţional
Festivalul Haiducesc, ajuns la a cincea ediţie, se va desfăşura în perioada 19 - 22 octombrie în Parcul Naţional, oferind vizitatorilor preparate culinare specifice, dar şi...

Rețeta zilei: Crochete de mozzarella cu sos marinara

Rețeta zilei: Crochete de mozzarella cu sos marinara
Ingrediente pentru sos 200 g sos de roșii 2 căței de usturoi pătrunjel oregano 2 linguri ulei de măsline sare piper pentru crochete 2 bile mai mari de mozzarella 200 g...

Andreea Antonescu povestește cum a reacționat fiica ei, când a descoperit pozele nud cu mami

Andreea Antonescu povestește cum a reacționat fiica ei,  când a descoperit pozele nud cu mami
Joi, 19 octombrie, de la ora 21.15, la “Aici eu sunt vedeta”, Andreea Antonescu vine alături de fiica ei, Sienna, în vârstă de șase ani. Prilej cu care micuța va dezvălui din secretele și ta...

Connect-R vine cu mama și tata, la “Aici eu sunt vedeta”

Connect-R vine cu mama și tata, la “Aici eu sunt vedeta”
Connect-R vine joi, 19 octombrie, de la ora 21.15, la “Aici eu sunt vedeta”, să îi pună în dificultate pe Andreea Antonescu, CRBL și nea Mărin, cele trei celebrități care vin alături de...

Rețeta zilei: Friptură de vită la tigaie cu sos italian

Rețeta zilei: Friptură de vită la tigaie cu sos italian
Ingrediente 4 fripturi vită 2 linguri ulei măsline 1 ceapă 2 căței usturoi 400g roșii tăiate 100ml vin alb 300g paste capere măsline busuioac sare, piper Preparare Se...

Ștefan Bănică vorbește deschis despre căsătoria cu Lavinia Pârva

Ștefan Bănică vorbește deschis despre căsătoria  cu Lavinia Pârva
Ștefan Bănică, jurat ”X Factor” și unul dintre cei mai îndrăgiți artiști ai momentului în România , este invitatul Florentinei Fântânaru, în cadrul emisiunii...

Ghidul privind purtarea unei posete plic

Ghidul privind purtarea unei posete plic
Posetele de tip plic au aparut ca o alternativa mai eleganta pentru varianta unor posete feminine. Sunt practice si suficiente pentru obiectele personale in momente precum participarea la evenimente. Odata cu asocierea...

Doinița Oancea: “Am vrut să dau la Academia de Poliție”

Doinița Oancea: “Am vrut să dau la Academia de Poliție”
Doinița Oancea, pe care telespectatorii o pot urmări luni și marți, de la ora 19.00, în serialul “O grămadă de caramele”, difuzat la postul de televiziune Happy Channel, a fost la un pas de a se...

Rețeta zilei: Vinete gratinate la cuptor cu parmezan

Rețeta zilei: Vinete gratinate la cuptor cu parmezan
Ingrediente: 2 vinete mari 3 roşii bine coapte 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei 150 g telemea de capră 50 g parmezan ras 3 ouă busuioc proaspăt sare piper Mod de preparare: Se încinge...

Sting va susţine un concert la Cluj; artistul soseşte în Transilvania însoţit de bucătarul său personal

 Sting va sosi la Cluj-Napoca, unde va susţine marţi un concert, însoţit de bucătarul său personal, astfel că organizatorii au pregătit un spaţiu special amenajat, care să îi permită acestuia...

Mărturisire surprinzătoare a lui Liviu Teodorescu: ”Da, sunt gelos. Dar nu sunt exagerat"

Mărturisire surprinzătoare a lui Liviu Teodorescu: ”Da, sunt gelos. Dar nu sunt exagerat"
Liviu Teodorescu, unul dintre tinerii artiști în vogă în acest moment, este invitatul Florentinei Fântânaru în cadrul emisiunii ”Dincolo de aparențe” de la Antena Stars, unde...

Rețeta zilei: Pui în sos de bere

Rețeta zilei: Pui în sos de bere
Ingrediente 2 linguri ulei 4 bucăți piept de pui 3 linguri ceapă, tăiată julien sare piper 2 linguri pătrunjel tocat 120 ml bere 1 lingură muștar boabe 2 linguri sos de soia Mod de preparare Se...

Speak nu vrea să audă de Adelina Pestriţu. I-a ajuns până peste cap

Speak nu vrea să audă de Adelina Pestriţu. I-a ajuns până peste cap
Speak, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști ai momentului, este invitatul Florentinei Fântânaru în cadrul emisiunii ”Dincolo de aparențe” de la Antena Stars, unde vorbește...
Serviciul de email marketing furnizat de