x close

Rețeta zilei: Plăcinţele cu şuncă, brânză şi spanac

0
11 Oct 2017 - 20:30
Rețeta zilei: Plăcinţele cu şuncă, brânză şi spanac


Ingrediente

1 foaie de aluat foitaj, decongelat
6 felii de şuncă presată
190 g brânză ricotta
50 g brânză mozzarella

2 linguri lapte
1 praf de nucşoară
sare, după gust
piper, după gust
1 lingură ulei
1 ceapă mare, tocată
1 căţel de usturoi, tocat
120 g spanac baby
1 ou bătut

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul şi tapeteză o tavă cu hârtie de copt. Combină şunca tăiată cu brânza ricotta, mozzarella, laptele, nucşoara, sarea şi piperul şi amestecă bine. Dai deoparte compoziţia.

Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugi ceapa, usturoiul şi le sotezi 1 minut. Adaugi spanacul şi îl căleşti până se înmoaie frunzele. Amestecul călit se adaugă peste brânză. Tai aluatul foitaj în 4 pătrate, le aşezi în tavă şi pui umplutura în centrul fiecăruia. Le îndoi marginile şi le dai plăcinţelelor o formă rotundă. Le ungi cu oul bătut şi razi brânză mozzarella după gust. Dai la cuptor 15 sau 20 de minute, până se rumenesc.Poftă bună!

 

Citeşte mai multe despre:   reteta zilei

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 1415


Mai multe titluri din categorie

Horoscopul săptămânii 20 - 26 octombrie 2017

Horoscopul săptămânii 20 - 26 octombrie 2017
Descoperă ce-ți prezic astrele pentru următoarea perioadă, scrie clickpentrufemei.ro. Berbec Norocul va fi de partea lor, dar acesta depinde de cât sunt de capabile să se concentreze și de cât de...

Unic pe plaiuri mioritice - Semeringul bănățean 

 Unic pe plaiuri mioritice - Semeringul bănățean 
„Semeringul bănățean” este prima și cea mai spectaculoasă cale ferată din România care îi vrăjește pe toți turiștii care ajung în zonă. Calea ferată leagă Oravița de Anina,...

ARII PROTEJATE ALE ROMÂNIEI - Lacul Albastru și Coloanele de la Limpedea

ARII PROTEJATE ALE ROMÂNIEI - Lacul Albastru și Coloanele de la Limpedea
Lacul Albastru este un monument al naturii și o arie protejată aflată în județul Maramureș, pe teritoriul orașului Baia de Sprie. Lacul se află la poalele Munților Gutâi, iar accesul în zonă se...

Vacanță de o zi. De la concurs de trăsuri, la curs de ceramică romană

Vacanță de o zi. De la concurs de trăsuri, la curs de ceramică romană
Perioada sejururilor s-a încheiat de ceva vreme, iar până la următoarea vacanță mai avem de așteptat. Toamna putem rupe o zi sau cel mult trei pentru un city break la final de săptămână. Dacă...

Rețeta zilei: Minitarte cu fructe de pădure

Rețeta zilei: Minitarte cu fructe de pădure
INGREDIENTE: Pentru blat: ● 150 g unt ● 300 g făină ● 2 gălbenușuri ● 1 lingură zahăr. Pentru cremă: ● 500 ml lapte ● 5 linguri făină ● 2 gălbe­nușuri ● 75 g zahăr ● 1...

Dan Bittman îi cere ajutorul lui nea Mărin: “Mie mi-e teamă să zbor cu avionul. Mă vindeci și pe mine de fobia asta?”

Dan Bittman îi cere ajutorul lui nea Mărin: “Mie mi-e teamă să zbor cu avionul. Mă vindeci și pe mine de fobia asta?”
La “Aici eu sunt vedeta”, nu doar vedetele invitate în show alături de copiii lor fac tot felul de mărturisiri, ci și prezentatorul emisiunii, Dan Bittman. Astfel, joi, 19 octombrie, de la ora...

Rețeta zilei: Papanaşi cu smântână şi dulceaţă

Rețeta zilei: Papanaşi cu smântână şi dulceaţă
Ingrediente: 500 g brânză grasă de vaci 100 g zahăr 2 ouă 1 linguriţă rasă de bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1...

Johnny Depp, la sapă de lemn? Actorul și-a dat în judecată avocații și firma care i-a gestionat averea

Johnny Depp, la sapă de lemn? Actorul și-a dat în judecată avocații și firma care i-a gestionat averea
Johnny Depp şi-a dat în judecată foştii avocaţi pentru că ar fi conspirat cu fosta sa firmă de management financiar să fure de la el peste 30 de milioane de dolari, relatează miercuri agenţia de ştiri...

Julie Mayaya este nedespărțită de noul membru al familiei, cățelusa Sasha

Julie Mayaya este nedespărțită de noul membru al familiei, cățelusa Sasha
Galerie Foto Mare iubitoare de animale, cântăreaţa Julie Mayaya este și mai activă de când în viața ei a apărut Sasha, o fetiță din rasa cane corso, în vârstă de 3 luni. „Îmi doream...

Pandanusul este pe punctul de a deveni mai popular decât avocado

Pandanusul este pe punctul de a deveni mai popular decât avocado
Bază a dietelor multor mileniali, avocado a devenit rapid unul dintre cele mai populare fructe, însă lucrurile se pot schimba. În industria alimentară, bucătarul şef Nigella Lawson şi-a...

Festivalul Haiducesc va avea loc în perioada 19 - 22 octombrie în Parcul Naţional

Festivalul Haiducesc va avea loc în perioada 19 - 22 octombrie în Parcul Naţional
Festivalul Haiducesc, ajuns la a cincea ediţie, se va desfăşura în perioada 19 - 22 octombrie în Parcul Naţional, oferind vizitatorilor preparate culinare specifice, dar şi...

Rețeta zilei: Crochete de mozzarella cu sos marinara

Rețeta zilei: Crochete de mozzarella cu sos marinara
Ingrediente pentru sos 200 g sos de roșii 2 căței de usturoi pătrunjel oregano 2 linguri ulei de măsline sare piper pentru crochete 2 bile mai mari de mozzarella 200 g...

Andreea Antonescu povestește cum a reacționat fiica ei, când a descoperit pozele nud cu mami

Andreea Antonescu povestește cum a reacționat fiica ei,  când a descoperit pozele nud cu mami
Joi, 19 octombrie, de la ora 21.15, la “Aici eu sunt vedeta”, Andreea Antonescu vine alături de fiica ei, Sienna, în vârstă de șase ani. Prilej cu care micuța va dezvălui din secretele și ta...

Connect-R vine cu mama și tata, la “Aici eu sunt vedeta”

Connect-R vine cu mama și tata, la “Aici eu sunt vedeta”
Connect-R vine joi, 19 octombrie, de la ora 21.15, la “Aici eu sunt vedeta”, să îi pună în dificultate pe Andreea Antonescu, CRBL și nea Mărin, cele trei celebrități care vin alături de...

Rețeta zilei: Friptură de vită la tigaie cu sos italian

Rețeta zilei: Friptură de vită la tigaie cu sos italian
Ingrediente 4 fripturi vită 2 linguri ulei măsline 1 ceapă 2 căței usturoi 400g roșii tăiate 100ml vin alb 300g paste capere măsline busuioac sare, piper Preparare Se...
Serviciul de email marketing furnizat de