x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Prajitură cu ciocolată și alune

Reţeta zilei: Prajitură cu ciocolată și alune

16 Aug 2018   •   20:30
Reţeta zilei: Prajitură cu ciocolată și alune

Ingrediente:

300 ml friscă lichidă

3 buc zahăr vanilinat

280 g zahăr

vârf sare

300 g unt

6 buc ouă

350 g alune padure

125 g tableta ciocolată lapte/amăruie

1 portocală

Mod de preparare

Ciocolata și alunele se răzuiesc fin. Se separă ouăle. Gălbenusul se amestecă cu untul, sarea și 250 g de zahăr până se obține o compoziție cremoasă. Albușul se bate spumă tare și se presară zahărul vanilat. Jumatate din spumă și amestecul de ciocolată cu alune se amestecă cu compoziția cremoasă, apoi se încorporează restul de spumă. Compoziția obținută se pune într-o formă rotundă unsă cu puțin unt și se coace cca. 80 min. în cuptorul preîncălzit la 160°C. Ultimele 20 min. se acoperă cu folie de aluminiu, pentru ca suprafața să nu se închidă prea mult la culoare. Coaja de portocală se amestecă cu restul de zahăr. Frisca se bate spumă și se amestecă cu zahărul și Se servește cu prajitura de ciocolată cu alune. portocala. Poftă bună!

 

 

 

×
Subiecte în articol: Prajitură cu ciocolată și alune