x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (10): Știucă umplută / Cozonac în două culori / Miel cu rozmarin

REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (10): Știucă umplută / Cozonac în două culori / Miel cu rozmarin

de Simona Lazar    |    12 Apr 2014   •   17:12
REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (10):  Știucă umplută / Cozonac în două culori / Miel cu rozmarin

De fapt, ar trebui să spun/scriu: rețete pentru masa de Paști și de Florii, fiindcă una dintre rețete, cea de Știucă umplută, poate fi adusă dinainea oaspeților în ziua Intrării Domnului în Biserică, atunci când, după tradiție, este dezlegare la pește. Rețeta a fost culeasă de la o măicuță de la Mănăstirea Sfânta Elena de la Mare, din județul Constanța.
Alte rețete pe care vi le propun astăzi sunt cele de Cozonac în două culori și de miel cu rozmarin.

Știucă umplută
O știucă de mărime potrivită, doi morcovi, două cepe, două ouă, o legătură de pătrunjel, suc de roșii, sare, piper, foi de dafin, ulei.
Știuca se curăță, se taie la gât, se eviscerează și se spală. Se scoate pielea și se îndepărtează carnea de pe oase. Se dă carnea prin mașină, iar morcovul și ceapa-pe răzătoare. Se călesc în ulei și apă, se amestecă și se răcesc. Se adaugă ouăle, pătrunjelul, sarea, piperul și puțin suc de roșii. Se umple pielea cu această compoziție și se coase. Se pregătește o tavă cu ulei, suc de roșii, foi de dafin, sare și piper. Știuca se înțeapă puțin și se pune în tavă. Sosul se completează cu apă până la nivelul știucii. Se rumenește în cuptor și se servește rece, ca aperitiv.

Rețetă culeasă din cuhnia Mânăstirii “Sfânta Elena de la Mare”, Constanța


Vezi şi:
Reţetă de Cozonac în două culori
Miel cu rozmarin, reţetă din Lugoj

×
Subiecte în articol: retete de pasti