x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Salată de legume și verdețuri (rețetă de aprilie)

Salată de legume și verdețuri (rețetă de aprilie)

20 Apr 2018   •   10:33
Salată de legume și verdețuri (rețetă de aprilie)

Se-ncheie și cea de-a doua decadă din aprilie și-mi amintii dis-de-dimineață că n-am prea vorbit despre băietanul ăsta al anului, de-i mai zice și Prier. Ori... ”Traistă-n Băț”. Personaj pe care n-ar fi rău să-l hrănim cu o salată bună, de aprilie.

Acest din urmă nume, deși este un pic mai neobișnuit, caracterizează cel mai bine “toanele” vremii din această lună. Se spune că în aprilie timpul este înșelător, alternând zilele calde și frumoase cu cele reci și secetoase. De multe ori se întâmpla ca vremea să strice cu totul socotelile gospodarilor, provocând în același timp multe pagube. Cu toate acestea, se pare că, înainte tare, luna aprilie era deosebit de friguroasă și neprielnică agriculturii.  (...)
Vremea din luna aprilie se află în corespondență cu cea din luna mai. Așa se facă că, dacă în aprilie este cald și frumos, în mai vin frigul și chiar înghețul. Dacă, dimpotrivă, este mult prea frig și morocănos, în mai soarele va străluci și vremea va fi plăcută inimii românului. Vântul, care adie acum încetișor, este deosebit de prielnic. E vânt tânăr, e vânt de mugur. El este ca să împăneze codrul, pometul. El curăță totul. în aprilie te simți așa de ușor și de sănătos, parcă ai zbura!

Clătită gătită „pe șvăbește”

Șnițele ardelenești de porc cu cartofi și laște

De-aia, zic, să gătim azi... sănătos. O salată de legume, în care să mai scăpăm și niscaiva trufandale: ceapă verde, sălățică ori ridichi.

Trebuință ai de:...................................

Află mai departe rețeta de SALATĂ DE PRIMĂVARĂ

×