x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Târg. De la bomboana dacică la brânza ecologică

Târg. De la bomboana dacică la brânza ecologică

de Maria Belu    |    03 Iun 2010   •   00:00

Pâine la ţest, gemuri şi dulceţuri din fructe de pădure, brânză ecologică, miere, prăjituri de casă, siropuri naturale, vin ecologic etc., acestea sunt noutăţile cu care sunt aşteptaţi bucureştenii la "Târgul naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale", produse în fermele şi gospodăriile ţărăneşti. Evenimentul se va desfăşura în perimetrul aleii a II-a a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Siseşti", din Bulevardul Mărăşeşti nr. 61, în fiecare zi de sâmbătă şi duminică până la sfârşitul anului. "La Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice ne-am propus să găsim şi să preţuim produsul nostru tradiţional, într-un dialog direct între producător şi consumator. Aici putem descoperi farmecul adus din Maramureş, Moldova, Oltenia sau Dobrogea şi rodul minunat al celor care nu lasă tradiţia să piară", a declarat Gheorghe Sin, preşedintele ASAS.
Ca noutate printre bunătăţile propuse de producătorii tradiţionali, doritorii vor putea degusta la târg "bomboana dacică", un "dulce" inedit preparat din prune afumate, umplute cu miez de nucă, trecute prin miere şi uscate în cuptor.

DEBUT DE EVENIMENT
La prima ediţie a manifestării, ce va avea loc în zilele de 4, 5 şi 6 iunie, sunt invitaţi gospodarii din Maramureş cu produsele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş, evenimentul fiind denumit generic "Bunătăţi de Maramureş". "Asociaţia noastră este consecventă în promovarea valorilor cultural-tradiţionale ale satului românesc şi îşi propune realizarea mai multor evenimente la care producătorii de produse tradiţionale, meşterii populari, grupurile folclorice să etaleze frumuseţea şi farmecul satului maramureşean", a precizat Ioan Tătăran, preşedintele asociaţiei.
Bucureştenii îşi vor putea achiziţiona, la preţ de producător, legume şi fructe de sezon, brânzeturi, mezeluri, sarmale tradiţionale maramureşene în foi de varză acră umplute cu păsat sau brânzoaice gătite pe loc.

×
Subiecte în articol: gastronomie