x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tocanita Sfintei Vineri

Tocanita Sfintei Vineri

01 Oct 2004   •   00:00

Femeile tin in mod special la respectarea vinerilor, in credinta ca Sfanta Vineri le-ar aduce un mare necaz daca ar coase, ar tese, ar toarce sau ar albi camasi in cursul acestei zile.

RALUCA CURTEANU

Pentru aceasta zi va oferim o reteta din cele mai alese roade ale toamnei. Aveti nevoie de: 100 ml ulei, 2 cepe, 2 morcovi, o telina, 150 g ciuperci, 3 cartofi, 100 g masline, 60 g orez, 100 g arpagic, 3 rosii, 2 ardei grasi, 50 ml vin alb, o legatura patrunjel, sare, piper. Morcovii, telina si cartofii se spala si se taie in felii subtiri. Ceapa tocata marunt se inabusa in ulei incins, impreuna cu legumele. Cand au inceput sa se inmoaie, se opareste si arpagicul si se adauga in tigaie. Se adauga ardeii cubulete si ciupercile. Dupa ce au fiert, se adauga maslinele si orezul. Se completeaza cu apa, se adauga sare si se lasa la fiert inca 20 de minute. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se adauga impreuna cu vinul. Se da la cuptor, la foc mic, pentru inca un sfert de ora. Se scoate, se asezoneaza cu patrunjel tocat si se serveste calda.

Spuneti-va parerea!

Asteptam opiniile dumneavoastra. Daca aveti comentarii la articolele publicate, daca vreti sa cititi despre un anumit subiect sau sa ne impartasiti din experientele dumneavoastra din restaurante, o puteti face trimitandu-ne un e-mail sau o scrisoare. De asemenea, daca sunteti maestri bucatari in prepararea unei retete, nu ezitati sa o impartasiti si celorlalti cititori!

E-mail: gastronomie@jurnalul.ro
Adresa: Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei, Corp D, et. 8, Sector 1, Bucuresti

×
Subiecte în articol: gastronomie