x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Top 5 produse alimentare care NU EXPIRA niciodata

Top 5 produse alimentare care NU EXPIRA niciodata

11 Mai 2017   •   14:44
Top 5 produse alimentare care NU EXPIRA niciodata
Sursa foto: tashka2000/Getty Images/iStockphoto

Atunci când cumperi un produs alimentar, primul lucru pe care îl faci - sau ar trebui să îl faci - este să te uiți la termenul de garanție. Dacă este foarte mare, începi să îți pui semne de întrebare: nu cumva conține multe e-uri și alte substanțe cancerigene, alergene sau alte „-ene” care îți vor destabiliza sănătatea pe termen lung?

Totuși, există câteva produse alimentare naturale - o listă foarte scurtă, bineînțeles - care, spun specialiștii, „nu expiră niciodată” (deși și ele au trecut un termen de garanție pe cutie, dar asta e pentru că trebuie să se încadreze în niște norme impuse vânzătorilor). Păstrate corect, ele... chiar nu se degradează, nu devin toxice, nu ne vor pune viața în pericol.
 
Fiecare avem în dulapurile din bucătărie produse alimentare de care am uitat şi nu mai suntem siguri dacă sunt în termen de valabitate. Recent, experţii au întocmit această listă cu cinci produse alimentare care nu expiră niciodată şi pot fi consumate oricând.

Citește și 
15 boli pe care le poți vindeca cu tinctură de propolis. Ce trebuie să faci?

Pe primul loc se află mierea. Aceasta se poate zaharisi şi îşi poate modifica culoarea, însă datorită proprietăţilor sale antibiotice nu se poate strica. Cu toate acestea, este indicat să o păstrăm într-un loc răcoros şi dacă se zahariseşte, să o punem într-un castron cu apă caldă.

Citește articolul integral AICI





 

×