x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Vedete intr-o bucatarie moderna

Vedete intr-o bucatarie moderna

26 Oct 2004   •   00:00

Numarul 1 al unei publicatii nu inseamna decat Inceputul, Purcederea, Nasterea. E, poate, unul dintre miracolele lumii, fiindca orice pagina tiparita poarta amprenta oamenilor vii care au scris-o, pentru oamenii vii ce o vor citi… Dar abia repetitia - numarul 2, adica - poate sa insemne ca s-a pornit la drum.

SIMONA LAZAR

Click pentru a mari
PROVIZII. Numar de pastrat in camara
Orice revista are vedetele ei. Ale noastre sunt bucatele despre care scriem. Numarul 2 al Jurnalului de Bucatarie are o… camara intreaga de vedete: muraturile. Gogonele, pepenasi, gogosari ori castraveciori - ba chiar si retete inedite, precum cea de porumb murat - toate isi gasesc locul in rubrica deja dedicata VIP-urilor noastre culinare: Gurmandul in bucate.

E drept, exista si un alt star al acestui numar, actrita Maria Teslaru, a carei specialitate culinara cu totul deosebita - muguri de piept de porc cu legume - o puteti afla din rubrica Reteta de vedeta. Si, ca sa ramanem tot la categoria "vedete", sa nu uitam cronica de teatru din pagina Cultura si piper, care ne releva o alta fateta a personalitatii lui Oblomov.

SFATURI. Cele doua "sfatuitoare de taina" ale publicatiei - Matusa Elvira si Soacra (cu ochiul ei pineal cu tot) - le vor povatui pe cititoarele Jurnalului de Bucatarie, fiecare cu stilul ei (si farmecul ei). Iar daca doriti un sfat pentru frumusetea dumneavoastra, nu uitati ca revista are o rubrica dedicata acestui subiect.

Bineinteles ca nu am uitat… povestile, care fac "sarea si piperul" publicatiei noastre. Un reportaj in Delta Dunarii, printre cormorani si lipoveni, si o reteta gustoasa de bors pescaresc (Reporter in tigaie), o calatorie fascinanta prin Mexic, tara condimentelor si a ciocolatei, "cea care ajuta barbatilor sa se apropie cu folos de femei" (Gargantua si Pantagruel), o incursiune prin… ghiozdanul celor mici, in cautarea pachetelului din pauza mare (Fast-food).

SPIRITUALITATE. Alte doua rubrici sunt dedicate vietii spirituale: Calendarul gastronomic si Popasuri monahale, in ale carei pagini va puteti "hrani" din cuvintele de duh ale unui ascet - parintele Mina Dobzeu, cel care l-a increstinat pe filosoful Nicu Steinhardt.

Acestor subiecte si multor altora pe care speram ca le veti descoperi si citi cu delicii rasfoind Jurnalul de Bucatarie li se alatura retete dintre cele mai variate, care insotesc si "demonstreaza" cele scrise in fiecare articol.

Caietul de mijloc al revistei contine alte 32 retete pe care le puteti colecta dupa criteriul pe care il veti considera cel mai potrivit nevoilor dumneavoastra, fie in formatul intreg al paginii, fie decupandu-le dupa culori si adunandu-le in caiete pe tipuri de retete.

MURATURI

Gogosarul - personalitate acra. Ei, si de unde pana unde asta? - veti intreba. Pai, uite, din… borcanul cu muraturi, de acolo ii vine lui personalitatea asta. Dar cum sa-i spui: mai, acritura ce esti! - cand el s-ar da si peste cap sa-l considerati cea mai rafinata dintre salate. Ca nu e el, pana la urma, Gurmandul in bucate? Si ca sa vada cat ne e de drag, i-am dedicat si o Reteta de suflet. Sa fie!

MONSTRUL

Reportajul nostru "in tigaie" are de data asta un subiect urias. Un monstru! De-adevaratelea. Un crap pescuit de un lipovean si povestea unei aventuri care incepe pe o limba de pamant ce abia inainta sub bratul Dunarii si se incheie in decorul fascinant al Deltei, ultima "statie" fiind un fabulos bors de peste gatit "ca la mama lui", cu apa de Dunare.
×
Subiecte în articol: gastronomie