x close

Rețetă de pui cu ciuperci de pădure

Rețetă de pui cu ciuperci de pădure
INGREDIENTE: 600 gr piept de pui 400 gr ciuperci de padure 800 gr rosii 100 ml ulei o lingura cu faina 50 ml vin alb o legatura marar sare piper Se taie rosiile felii si se inabusa in apa amestecata cu o...
Cornulețe dulci, de Dragobete

Cornulețe dulci, de Dragobete

La 24 februarie, atunci când se sărbătorește Dragobetele, tradiția spune că începe primăvara și o dată cu ea un nou an agricol. în consecință, vremea este prielnică pentru o serie de gesturi...
Rețeta zilei: Brioșe-mărțișor cu afine

Rețeta zilei: Brioșe-mărțișor cu afine

Ingrediente 200 g afine 200 g făină 150 g zahăr 20 g griș 50 ml smântână 4 ouă ½ plic praf de copt ½ linguriță sare Mod de preparare: Spălăm fructele și...
PUBLICITATE
  

  

  

Rețeta zilei: Pulpe de pui cu orez si stafide

Rețeta zilei: Pulpe de pui cu orez si stafide

Ingrediente 8 ciocanele 200 g orez cu bob lung 50 g stafide 50 g caju prăjit 20 g unt 3 linguri ulei boia dulce și iute sare ulei Mod de preparare:Tapetăm ciocănelele cu boia și sare,...
Pârjoale de cartofi pentru Miercurea Strâmbă (rețete românești)

Pârjoale de cartofi pentru Miercurea Strâmbă (rețete românești)

Dacă nu-n zi de post, atunci când să mai pornești în căutare de retete romanesti? Ce v-am spus că săptămâna asta, cea dintâi din post, e plină de capcane și restricții? Mai...
Rețeta zilei: Prăjitură cu măr şi scorţişoară

Rețeta zilei: Prăjitură cu măr şi scorţişoară

Ingrediente 250 g făină 1 măr mare, feliat 230 ml ulei 200 g zahăr brun 100 g zahăr 50 g nuci, mărunțite 2 ouă 1 lingură scorțișoară 1 linguriță esență de vanilie ½ linguriță praf de...
Turte țărănești (rețetă pentru Marțea Încuiată)

Turte țărănești (rețetă pentru Marțea Încuiată)

Turte țărănești gătesc femeile de la sate în marțea din prima săptămână din post, zisă și Săptămâna Mare sau Săptămâna Curată. Ce alte ritualuri se practică, precum și rețeta di...
Rețeta zilei: Tartă cu pui și brânzeturi

Rețeta zilei: Tartă cu pui și brânzeturi

Ingrediente - o foaie aluat de foitaj - 300 g carne tocată de pui - 200 g telemea - 4 felii cașcaval - 150 ml smântână - 2-3 linguri ulei - cimbru  - piper - o roșie - 3 ouă Mod de...
Incredibil! KFC-urile din Marea Britanie au ramas fara pui

Incredibil! KFC-urile din Marea Britanie au ramas fara pui

Reţeaua de restaurante KFC a anunţat luni că a fost nevoită să închidă sute de restaurante din Marea Britanie din cauza lipsei de pui.   Această problemă a apărut la finele săptămânii...
Rețeta zilei: Coșulețe cu gem

Rețeta zilei: Coșulețe cu gem

Ingrediente ● 100 g unt ● o cutie cremă de brânză ● 150 g făină ● 100 g zahăr ● gem, după gust  ●zahăr pudră Se amestecă untul cu crema de brânză cu ajutorul...
Cum afli dacă peștele pe care îl cumperi este proaspăt

Cum afli dacă peștele pe care îl cumperi este proaspăt

Dezlegarea la peşte se ţine cu marfă din import. Peste 80% din peştele pe care îl mâncăm vine de la străini. A ajuns să fie cu mult mai ieftin să aducem marfă de peste mări şi ţări, decât...
Aganciabur sau ciorba de urechiușe (rețetă armenească)

Aganciabur sau ciorba de urechiușe (rețetă armenească)

Trei lucruri sunt importante pentru armeni si cu ele se mandresc oriunde s-ar afla: credinta, limba armeana si traditiile. O populatie nu poate fi numita popor o data ce nu are traditii, ele fiind baza pentru formarea si...
Supă cu „pernițe” (rețeta Mariei Comănelea din Prejmer)

Supă cu „pernițe” (rețeta Mariei Comănelea din Prejmer)

a Prejmer inca se mai pastreaza retetele de odinioara. Mancaruri pe plita, din ingrediente aflate la indemana in gradina din spatele casei, din care se infrupta toti cei care trec pragul caselor prejmarene. Maria...
Dulceață de ceapă (o poveste dacică și-o rețetă mai dincoace)

Dulceață de ceapă (o poveste dacică și-o rețetă mai dincoace)

O veche legendă, zice-se de sorginte dacică, vorbește despre cum a apărut ceapa. Cică ar fi fost o dată o fată frumoasă, fiica unui mare luptător dac. Și fata iubea un flăcău, băiatul o iubea și el și se...
Constantin Brâncuși: Mămăliga „stimulează forțele fecundității”.

Constantin Brâncuși: Mămăliga „stimulează forțele fecundității”.

O lungă şi onorantă listă de mari artişti aplecaţi şi spre cele lumeşti, spre trebuinţa pântecului, îl numără şi pe gorjeanul crescut la Hobiţa cu boţuri de mămăligă şi tocane...
Serviciul de email marketing furnizat de