x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Care este criteriul esențial în alegerea celor mai inspirate cadouri pentru bărbaţi

Care este criteriul esențial în alegerea celor mai inspirate cadouri pentru bărbaţi

22 Dec 2017   •   10:35
Care este criteriul esențial în alegerea celor mai inspirate cadouri pentru bărbaţi

Bărbaţii adoră să fie surprinşi într-un mod plăcut. Nu e de mirare aşadar că secţiunea Cadouri bărbaţi a magazinelor online e zilnic luată cu asalt de iubitele, soţiile, mamele, prietenii sau colaboratorii lor. Se ştie însă că, în general, bărbaţii sunt greu de surprins sau se exteriorizează prudent, chiar şi atunci când surpriza e cu adevărat reuşită. Motivul îl reprezintă de obicei nevoia instinctivă a unui bărbat de a nu pierde controlul nici măcar în favoarea oportunităţii de a exprima liber o bucurie veritabilă. Căutarea febrilă a unor ponturi care să trimită la cele mai inspirate cadouri pentru bărbaţi se face de fapt în virtutea acestui obiectiv: reacţia lui finală trebuie să scape spontan de sub armura controlului absolut al emoţiilor, pentru a putea confirma în mod autentic valoarea şi oportunitatea darului. De aceea pregătirea unui cadou pentru un bărbat trebuie să ţină cont de câteva elemente esenţiale, care îi condiţionează reuşita.

Un dar oportun şi inspirat va oglindi, în primul rând, relaţia dintre dăruitor şi destinatar. Astfel, o legătură consanguinară, îşi va pune firesc şi imediat amprenta asupra modului în care este gândit şi ales un cadou. Dacă, în ipostaza de autor al darului, se află unul dintre părinţii unui bărbat, atunci cadoul va fi o întruchipare a unei iubiri filiale, inepuizabil plină de tandreţe, chiar dacă bărbatul a păşit de mult pragul majoratului. Totuși, maturitatea unui bărbat nu este un element de care să se facă excepţie, chiar dacă, în ipostaza dăruitorului e însăşi mama lui. Astăzi există modalităţi haioase şi practice care pot ilustra grija maternă. O cană prevăzută cu sistem automat de mestecare ar putea exprima dragostea unei mame în cel mai sugestiv mod şi ar putea fi cadoul ideal, pe gustul bărbaţilor-fii, la orice vârstă.

Dacă însă cadoul e pus la cale de fraţii sau surorile unui bărbat, el va surprinde viu bucuria sentimentului fratern şi momentele importante din trecutul comun. Pornind, de pildă, de la ipoteza că  jocul adorat al copilăriei era şahul pe prispa casei, o ramă foto în forma tabelei de şah, cu cele mai emoţionante momente de viaţă imortalizate pe hârtia fotografică va fi un cadou pe care niciun bărbat nu-l va uita uşor.

Dacă, în spatele unui dar, se află o altă rudă, mai apropiată sau mai îndepărtată a unui bărbat, atunci cu certitudine cadoul va exprima soliditatea relaţiei acestui bărbat cu familia lui extinsă şi va proba gradul de apropiere şi de cunoaştere dintre membrii ei.

Legăturile emoţionale cu un bărbat vor amprenta de asemenea decisiv cadourile pe care acesta le va primi. Dacă e vorba de o relaţie neconsacrată oficial, care nu stă sub semnul constant al siguranţei emoţionale, bărbaţii vor aprecia originalitatea, caracterul practic şi măcar un minim de jovialitate în forma finală a unui cadou venit din partea unei iubite sau a unei prietene care aspiră la acest statut. Astfel, dacă iubitul e un informatician care, în timpul liber, cântă sublim la un instrument muzical, ziua numelui ar putea fi un bun prilej spre a i se face cadou un stick cu o capacitate generoasă de stocare, în forma instrumentului favorit, având gravat miniatural pe ambalaj numele său. Gasiti aici cateva idei de cadouri pentru iubit.

Dacă însă cadoul vine de la o logodnică sau de la o soţie, el va trebui să reflecte profunzimea sentimentelor care îl leagă de ea şi să dovedească o (re)cunoaştere autentică a meritelor şi a calităţilor spiritului său ori să facă elogiul masculinităţii lui, în stil original şi jucăuş. O sabie decorativă ar putea reprezenta, în acest caz, recunoaşterea plină de admiraţie a virtuţilor lui de inegalabil cuceritor.

Atunci când relaţia unui bărbat cu cei care pun la cale un cadou pentru el nu e de tip familial, darurile vor evoca de obicei preocupări şi proiecte comune, hobby-uri împărtăşite, pasiuni personale sau visuri la care el aspiră nedisimulat. Fotografia e un hobby al multor bărbaţi. Un aparat foto în tendinţe, cu un detaliu nostim de ambalaj va fi un mod convingător de a da preţul cuvenit unei prietenii de durată.

Nu în ultimul rând, dacă bărbatul pentru care se intenţionează un dar nu face parte nici din cercul familial, nici din cel personal al celui care conspiră în acest sens, iar cadoul este exprimarea unui gest de recunoaştere sau de apreciere a unor merite deosebite, atunci el va avea de regulă un caracter simbolic, dar de o valoare insetimabilă cultural, religios, medical sau social.

Toate celelalte tipuri de evenimente care pot constitui prilejuri de pregătire a unor cadouri pentru bărbaţi, indiferent dacă vorbim de evenimente sociale, sărbători naţionale sau religioase ori performanţe profesionale vor depinde hotărâtor de acelaşi criteriu: relaţia care prilejuieşte darul. Profunzimea ataşamentului afectiv pe care îl implică această relaţie va decide caracterul cel mai inspirat al cadoului, pentru că, numai în baza ei, se poate evalua corect, complet şi autentic specificul personalităţii bărbatului căruia i se pregăteşte darul şi ocazia care, în final,  justifică oportunitatea lui.

×
Subiecte în articol: cadou