x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ce sunt parabenii și de ce sunt folosiţi în cosmetice

Ce sunt parabenii și de ce sunt folosiţi în cosmetice

01 Noi 2017   •   15:18
Ce sunt parabenii și de ce sunt folosiţi în cosmetice

Cu toții fugim de produse care conțin parabeni și nu au pe etichetă ingrediente naturale. Dar știm ce sunt cu adevărat parabenii și de ce sunt folosiți? 


Ce sunt parabenii din cosmetice

Parabenii sunt utilizați la scară largă în tot felul de produse cosmetice, încă din 1950, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. ”Aproximativ 85 la sută dintre cosmetice conțin parabeni”, spune medicul american Arthur Rich, chimist cosmetic. Înplus, dermatologul Fran E. Cook-Bolden a explicat pentru Health.com faptul că ”parabenii au fost utilizați mult timp în siguranță, de aceea sunt atât de comuni. Noii conservanți nu au fost suficient testați”.

De fapt, pentru un produs sunt folosite mai multe astfel de ingredinte care ajută la conservarea produsului. Cei mai folosiți parabeni sunt butylparaben, methylparaben și propylparaben. În ultimii ani, ca răspuns la îngrijorarea consumatorilor, tot mai mulți producători de cosmetice au scos parabenii din produse, fie ele loțiuni, rujuri, șampoane, măști și altele, având grijă să semnaleze pe etichetă că produsul nu conține parabeni.

 

Citeste continuarea pe ideisanatoase.ro

×
Subiecte în articol: parabeni