x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ce tipuri de pantofi se poartă în sezonul cald 2018

Ce tipuri de pantofi se poartă în sezonul cald 2018

22 Iun 2018   •   16:00
Ce tipuri de pantofi se poartă în sezonul cald 2018

 

Pantofii cu toc aşteaptă în garderobă cel puţin la fel de nerăbdători ca stăpânele lor, ivirea primăverii. Instalarea sezonului cald îi scoate la rampă şi îşi redobândesc repede statutul de vedetă, în outfituri office, street style şi de ocazie. Pantofii cu toc redau încrederea unei femei, creează impresia unui corp mai suplu, alungindu-l şi obligă la controlul excelent al echilibrului, în timpul mersului. Ei au de-a face cu proclamarea feminităţii şi cu recâştigarea încrederii unei femei în farmecul său. Iată principalele tipuri de pantofi cu toc, în tendinţele sezonului cald:

Pantofi cu toc mic

Femeile care vor să evite disconfortul, tensiunea musculară şi durerile de picioare sâcâitoare şi sunt convinse că etalarea frumuseţii autentice nu implică obligatoriu sacrifcii, fac din modelele de pantofi  cu toc mic în tendinţe un must have în garderoba lor. Următoarele modele domină tendinţele actuale:

Pantofi cu toc mic lăcuiţi

Irezistibili, confortabili şi plini de şarm, pantofii cu toc mic, în variante lăcuite sunt companioni de nedespărţit ai outfiturilor feminine de primăvară, care includ rochii în croi drept sau A line, dar şi ai outfiturilor estivale, lângă rochii în tonuri pastelate.

Pantofi cu toc mic şi baretă

Cu aspectul lor cuminte şi degajat, pantofii cu toc mic şi cureluşă pe gleznă sunt unul dintre simbolurile confortului, care nu rezistă deloc tentaţiei de a se însoţi constant, în outfituri casual, cu cealaltă febleţe a stilului relaxat: blugii. Probabl cea mai frumoasă lecţie de eleganţă şi nonşalanţă vestimentară!

Pantofi cu toc mic şi funde ornamentale

În variante cu vârf ascuţit sau rotund, modelul e un amestec inedit de feminitate şi hotărâre, iar, în tonuri metalizate, poate fi imbatabil în combinaţie cu ţinute din piele sau cămăşi în croi simplu, minimalist şi fuste plisate.

Pantofi cu toc gros

Una dintre modalităţile favorite ale fashionistelor de a aborda cu stil provocările dinamice ale vieţii are de-a face cu un detaliu cheie al accesoriilor de suflet, în sezonul cald: tocul gros al pantofilor preferaţi. Iată două dintre modelele în vogă, care întrunesc adeziunea celor mai multe fashioniste:

Pantofi cu toc gros şi franjuri

Modelul contracarează perfect masivitatea tocurilor prin nota western jucăuşă a franjurilor, fiind perfecţi pentru zilele în care femeile vor să dea o vizibilă tentă feminină unui outfit casual sau un timbru retro ţinutelor moderne de zi.

Pantofi cu toc gros şi ţinte metalice

Opţiunea de design a piesei mizează pe jocul amplificărilor: consistenţa tocului e accentuată de arhicunoscutul detaliu ornamental din ţinutele rock chic. Itemul pune în valoare foarte bine rochii cloş, în variante de lungimi intermediare şi mai ales piese vestimentare din piele. În tonuri nude, imprimate pe texturi velurate şi cu ţinte plasate rotund, de jur împrejurul decupajului central, acest model de pantofi dama devine unul de o eleganţă aparte şi completează, în manieră stilată, outfituri de ocazie.

Pantofi stiletto

Cu toate problemele pe care le provoacă picioarelor, în chip nemilos, pantofii cu toc cui se menţin în tendinţe sezon după sezon. Modelele stylish ale momentului se carcaterizează prin câteva detalii de textură, print, culoare şi ornament.

Stiletto cu toc încrustat

Modelele cu toc încrustat arată ca o veritabilă bijuterie şi sunt un must have la evenimentele black tie şi la ţinutele de cocktail, iar variantele cu efect texturat de velur pun excelent în evidenţă piesele feminine din materiale fluide.

Stiletto în tonuri neon

În nuanţe intimidante, cărora fashionistele au învăţat să le stăpânească forţa, pantofii stiletto au devenit modalitatea cea mai rapidă de a conferi unei ţinute un plus de glam, cu efort minim- dovadă că e suficient un accent de culoare, pentru ca un look rutinat să se transforme într-unul electrizant.

Stiletto cu print animal

Pantofi de maxim impact estetic, în orice tip de outfit, stiletto cu print animalier rămân în tendinţe, în variantele consacrate: piele de reptilă, dungi de zebră sau tigru, pete de jaguar sau leopard. Se acomodează la fel de bine alături de o little black dress, ca şi în prezenţa unei perechi de jeansi, a unei salopete elegante sau a unei fuste midi.

Stiletto cu aplicaţii metalice

Dotaţi cu detalii geometrice metalizate, cei mai şic pantofi ai tuturor sezoanelor promit să transforme pe loc ţinutele de zi sau ţinutele office într-un look elegant. Pe lângă aceasta, nuanţele nude sunt de preferat oricând, pentru că îşi unesc perfect demersul  cu cel al tocului, alungind picioarele, spre satisfacţia dublă fashionistelor.

Pantofi kitten heels

Pentru picioarele traumatizate de obsesia stiletto, faptul că pantofii cu toc subţire sunt incredibil de atrăgători nu e un argument convingător. Se impunea un compromis, iar designerii şi l-au asumat neîntârziat. Kitten heels au invadat podiumurile, în ultimele sezoane şi sunt favoriţii multor femei, pentru că aerul lor feminin şi elegant e dublat de confortul dat de dimensiunea mică sau medie a tocurilor subţiri. Iată variantele de nuanţe şi design care domină tendinţele sezonului actual:

Kitten heels cu vârf ascuţit

Un pantof cu aspect de cercetaş e mai şic, iar regula e confirmată şi de opţiunea pentru designul de o feminitate incisivă a mult îndrăgiţilor kitten heels. Ei fac casă la fel de bună cu jenasii, în ţinutele casual, ca şi cu fustele plisate, în ţinutele office.

Kitten heels metalizaţi

Nuanţele metalice sunt de multă vreme în atenţia designerilor, aşadar sclipirea a venit să împodobească şi modelul atât de stylish al pantofilor cu toc cui, perfect accesibili la capitolul confort. Indiferent dacă vorbim de trendul silver sau de strălucirea opulentă a auriului, kitten heels metalizaţi sunt mereu opţiunea fashionistelor pentru care luxul nu viciază starea de bine a corpului.

Kitten heels cu print floral

În modele de o feminitate revigorantă şi culori primăvăratice, kitten heels cu imprimeu floral rescriu, în notă jovială, povestea unui outfit casual, poezia ţinutelor feminine cu tentă romantică sau monologul cromatic absolut al ţinutelor all black.

Primăvara are modul ei specific de a înflori în outfiturile iubitoarelor de modă: pantofi cu toc mic sau pantofi cu toc gros. La fel are şi vara strategia ei aparte de a străluci în ţinutele fashionistelor: pantofii stileto. Fireşte, permutările sunt permise oricând, după bunul plac al împătimitelor modei actuale.

 

 

 

×