x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi pătuțuri de copii?

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi pătuțuri de copii?

25 Mai 2018   •   10:39
Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi pătuțuri de copii?

 

Dacă ești o proaspătă mămică ținem să te felicităm. Venirea pe lume a unui copil este poate cel mai frumos lucru care ți s-a întâmplat și cu siguranță vrei ca acesta să se bucure de cele mai bune condiții pentru o dezvoltare armonioasă. Cu siguranță știi și că somnul acestuia este deosebit de important în primele luni de dezvoltare și nu numai, așadar este necesar să alegi un pătuț de bebe perfect pentru el. Dar, cum îl selectezi pe cel în care să se simtă în siguranță și cum faci echilibrul dintre calitate și preț?

 

Pătuțul de copii – Un articol de mobilă ce respectă normele de siguranță

 

Deoarece copii sunt foarte sensibili, trebuie să te asiguri că pătuțul de bebe respectă normele de siguranță. Un aspect foarte important este ca acesta să aibă toate colțurile rotunjite. Imediat ce copilul începe să exploreze, va dori să se dea singur jos din pat și se va plimba mult prin acesta. De asemenea, când va începe să meargă de-a bușilea, poate ajunge ușor la colțurile patului și se poate răni. Asigură-te că toate părțile patului sunt foarte fixe și că nu există riscul ca acestea să cadă sau să se detașeze din senin.

 

Gratiile sunt un alt lucru ce trebuie verificat. Dacă sunt din lemn acestea nu trebuie să aibă părți rupte sau cu așchii și trebuie să fie foarte bine fixate. Distanța dintre gratii este și ea foarte importantă, aceasta nu trebuie să fie mai mare de 6.5 cm. Poți încerca să strecori o cană sau o doză de suc printre gratii. Dacă aceasta poate să treacă fără probleme, înseamnă ca distanța gratiilor este prea mare și un picior de copil se poate bloca cu ușurință între ele. Vopseaua acestuia trebuie să fie non-toxică și să nu conțină petrol.

 

 

Recunoașterea calității pătuțului pentru bebelușul tău

 

În eventualitatea în care îi vei aduce pe lume și un frățior sau o surioară copilului tău, te vei bucura să poți folosi pătuțul și pentru acesta. Când vrei să cumperi unul de pe https://www.babyneeds.ro/, de exemplu, este necesar să verifici calitatea lemnului. Acesta trebuie să fie unul solid și foarte trainic. Nu ai vrea să se rupă atunci când copilul tău va căpăta mai multă forță. Îmbinările trebuie să fie foarte rezistente. Evită pătuțurile cu piese asamblate doar prin lipire și alegele pe acelea care au prinderea prin cuie sau cu decupaje din lemn.

 

Alege un model cât mai practic. Foarte populare au devenit acele patuturi pentru copii mici cu roți. Atenție, acestea trebuie să fie metalice, nu din plastic pentru a nu zgâria parchetul. Sunt practice deoarece îți permit să-l muți dintr-o cameră în alta cu mare ușurință. Fiind un obiect de mobilier temporar, îți va prinde bine ca acesta să fie și mobil. Mai poți opta pentru un pătuț de bebe care să fie dotat și cu sertare. Acesta va fi foarte practic dacă nu ai mult spațiu pentru depozitarea lucrurilor pentru bebe.

 

De ce să nu exagerezi cu cheltuielile în privința articolelor de copii?

 

 

În ultimii ani s-a dezvoltat o întreagă industrie care profită de pe urma părinților de bebeluși. Este foarte ușor să ajungi să cheltuiești mult prea mulți bani pe articole pe care nu le vei mai folosi în doar câteva luni, de aceea cel mai bine este să cauți un pătuț de bebe ieftin.

 

O modalitate de a face o achiziție înțeleaptă este aceea de a opta pentru un pătuț de bebe convertibil. Acesta are dimensiuni ajustabile și permite detașarea gratiilor în momentul în care acestea nu mai sunt necesare.

 

Articolele pentru copii disponibile pe piață pot avea prețuri nejustificat de scumpe în cele mai multe cazuri. Alege deci să faci o investiție înțeleaptă în privința pătuțului, asigură-te că respectă normele de siguranță și că materialele din care este confecționat sunt de calitate.

×