x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ceasuri de lux de mii de euro

Ceasuri de lux de mii de euro

09 Dec 2004   •   00:00

HIGH-LIFE
Cartier, Audemars Piguet, Blancpain - Villeret Collection, metale pretioase si diamante intr-o combinatie unica de arta, traditie, clasa, stil, pentru un timp etern al calitatii.
CATALIN BUDESCU

Cartier - Santos Demoiselle (foto 1) botezat dupa aeroplanul vestitului aviator brazilian Albert Santos Dumont, este un tribut adus acestui excentric personaj. Foarte elegant, extraplat, gratios, ceasul cucereste prin formele perfecte, pure, o reinterpretare plina de feminitate a modelului barbatesc. In aur galben si cu un mecanism din quartz, acesta are un pret de 11.220 de euro.

PERFECTIUNEA. Audemars Piguet - Promesse (foto 2) - un ceas estimat la o valoare de 5.636 euro - reprezinta o adevarata promisiune in otel si diamante. Piese ce au rolul de a pune in valoare femeia, folosind liniile simple imbogatite de stralucirea diamantelor. Fiecare detaliu fiind perfect. Ceasurile din colectia Audemars Piguet si Cartier sunt aduse in Romania de firma Helvetansa.

BLANCPAIN DIN 1735. Cea mai veche marca de ceasuri este considerata a fi Blancpain (1735). Modelul Monopoussoir Chronograph Villeret Collection (foto 3) apartine acestui brand, care inseamna traditie, autenticitate, refuzul compromisului. La Blancpain, tehnica quartz-ului nu si-a gasit niciodata locul. Ceasul mecanic fiind marturia a visului si efortului continuu al omului. In Romania ceasurile Blancpain sunt importate de firma Sodo Migliori Romania, prin marca Cellini.

ATENTIE LA FALSURI!
La ora actuala exista sute de mii de site-uri care comercializeaza la preturi incredibil de mici falsuri prezentate drept produse originale ale unor case de traditie elvetiene. Industria falsurilor a luat o mare amploare si putem chiar spune ca are traditie. Un exemplu in acest sens poate fi primul model fals Audemars Piguet, aparut in 1939. Un altul este un ceas Cartier falsificat in aceeasi perioada. In 1977 se lansa colectia Les Must de Cartier in argint si argint placat cu aur, ca reactie la numarul mare de falsuri existente pe piata, rezultat al despartirii firmei de unul dintre furnizorii sai de carcase. Acest nou tip de carcasa nu putea fi falsificat. Tehnicile au evoluat insa, astazi existand o metoda de placare cu foite de aur care chiar si la o examinare atenta a unui bijutier poate trece drept aur masiv. Daca in materie de materiale te poti insela usor, mecanismul iti poate dezvalui adevarul, pentru ca nici o astfel de piesa (un fals in speta) nu are in interior decat un mecanism foarte putin performant. Principalul criteriu de alegere al unui astfel de produs ramane negresit pretul. O alta metoda de a evita astfel de capcane este de a cunoaste elementele esentiale ale marcii. Produsul original este total diferit de un fals prin finisaje, detalii si mai ales prin mecanism.

×
Subiecte în articol: high-life