x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum integrăm botine, cizme şi ghete în ţinutele de Revelion

Cum integrăm botine, cizme şi ghete în ţinutele de Revelion

22 Dec 2017   •   10:38
Cum integrăm botine, cizme şi ghete în ţinutele de Revelion

Pentru foarte multe femei, Revelionul este cea mai justificată ocazie de a purta haine şi accesorii vestimentare pe care le utilizează rar sau deloc în outfiturile obişnuite. Deşi intenţia e firească, o ţinută cu adevărat reuşită de Revelion este cea care va izbuti să sintetizeze excepţionalul din personalitatea unei femei şi să-l redea expresiv, într-un outfit care  debordează de eleganţă, celebrând rafinamentul, feminitatea şi simţul estetic, perfect adaptate tactic ultimelor tendinţe din modă.

Cu toate că, frecvent, o ţinută de Revelion se construieşte pornind de la piesa centrală, noi considerăm că succesul ei final stă de fapt în puterea piesei de încălţăminte care o completează. De aceea, ieşim azi, în întâmpinarea căutărilor fervente de idei de ţinute pentru Revelion, cu o strategie care porneşte în sens invers: de la încălţămintea aleasă, spre piesele care întregesc outfitul. În acest scop, în pofida recomandărilor net majoritare în favoarea imbatabilelor modele de pantofi eleganţi, viziunea noastră vă propune o redimensionare a întregului outfit,  pornind de la trei piese consacrate, în domeniul încălţămintei pentru sezonul rece: botinele, cizmele şi ghetele. Perspectiva sugerată se sprijină pe cei trei stâlpi de susţinere, în materie de design vestimentar, care guvernează dintotdeauna ţinutele de Revelion: eleganţa, ce şi-a luat ca emisar botinele, în perioadele reci, feminitatea, care şi-a găsit în silueta suplă şi alungită a cizmelor, cel mai fidel ambasador, sub tirania frigului şi ultimele tendinţe din modă, care au făcut din ghete un must have în ţinutele de ocazie. Iată, aşadar,  câteva dintre cele mai elegante modele de botine, cizme şi ghete care vor da nota trendy aparte de eleganţă şi feminitate ţinutelor din cea mai frumoasă noapte a fiecărui an.

Botine animal print

În noaptea dintre ani, fiecare femeie vrea să arate fabulos din cap până în picioare, iar visul se poate transforma cu uşurinţă în realitate, dacă outfitului i se dă start cu perechea cea mai potrivită de încălţăminte. Şi, pentru că evenimentul e unul aparte, opţiunile vag excentrice sunt socotite acum un must have. Iată de ce pasiunea pentru imprimeuri cu model animalier se poate afirma fără oprelişti, inclusiv sau mai ales pe textura unui model de încălţăminte precum botinele. În variante cu print leonin sau print jaguar, botinele devin un accesoriu de lux, destinat anume acestui moment festiv. Ele se asortează perfect ţinutelor de culoare închisă şi pieselor feminine în croi conic, iar variantele cu decupaje în partea anterioară a carâmbului se transformă  într-un veritabil booster de rafinament, în outfiturile elegante cu pantaloni.

Botine rock-chic

Botinele rock-chic sunt opţiunea prioritară a femeilor pasionale şi active, care adoră nuanţele intense şi detaliile ornamentale. În noaptea de întâmpinare a noului an, ele pot miza pe botine aurii cu ţinte sau alte detalii metalice şi aer rebel. Acestea se pot asorta la o rochie în croi lejer, în nuanţe de negru sau roşu, care subliniază delicat talia. Alături de ele, câteva bijuterii cu modele florale şi pietre semipreţioase vor ridica feminitatea la rang de artă.

 Botine din piele lăcuită

E vorba de un model de botine opulent, strălucitor, ce ridică la superlativ eleganţa întregului outfit. Ele sunt dezideratul femeilor pentru care o ţinută ca cea de Revelion e de neconceput în afara unei note de glam. Pentru femeia al cărei singur rival vestimentar e veşmântul stelelor, botinele din piele lăcuită sunt accesoriul extravagant de care nu se poate cu niciun chip dezice. Ţinuta va fi completată cu piese vestimentare elegante, fluide, dar în stil minimalist şi accesorii discrete şi de bun-gust, pentru a nu i se face superbului model de botine o concurenţă neloială.

Cizme înalte cu toc

Pentru femeile care anul acesta refuză să flateze orgoliul pantofilor stiletto, Revelionul poate fi  ocazia cea mai nimerită de a-şi etala ultima achiziţie în materie de cizme elegante. Pentru a le putea integra unei ţinute de petrecere ca cea a nopţii dintre ani, se poate alege un model stiletto sau cu toc şi platformă, pentru a permite o mai mare libertate de mişcare, într-un timp prelungit. O atenţie deosebită va fi acordată firesc designului, calităţii materialului şi culorii lor, având în vedere destinaţia cu totul specială a outfitului. Modelele peste genunchi stilizează perfect rochii şi fuste în cloş, iar cele până la nivelul genunchilor accesorizează excelent croiul drept, conic.

Ghete cu şiret şi toc bloc

Femeile cu spirit de aventură, dinamice şi nonconformiste pot exploata prilejul Revelionului pentru a-şi evidenţia o dată în plus personalitatea. Ghetele cu şiret şi toc bloc vor fi alegerea primară într-un outfit care şi-a propus să includă ca piesă centrală o rochie de piele cu design original. Ineditul piesei statement va fi perfect şi prompt temperat de vibe-ul masculin tenace al piesei de încălţăminte.

Ghete open toe cu şiret corset

Versatilitatea încălţămintei de culoare neagră e admisă cu respect chiar şi de contestatarii ei şi nu puţine sunt femeile care, în pofida altor direcţii cromatice impuse stăruitor de designeri,  nu se despart  nici în marea noapte dintre ani de avantajele şi atuurile unui accesoriu confortabil şi elegant. Pentru ele, ca şi pentru cele care doresc să menţină în outfitul de Revelion o piesă vestimentară sobră, pentru a accentua antiteza cu o alta statement, ghetele cu vârf decupat şi cu şiret modelat în formă de corset sunt o alegere mai mult decât inspirată. Din culisele prieteniilor lor vestimentare mai mult sau mai puţin cunoscute divulgăm preferinţa acestui model de ghete pentru rochiile cu print floral, rochiile pulover în culoarea metalelor preţioase, fustele stilou şi combinaţiile de piese în clasicul duo cromatic: alb-negru, varianta festivă.

Revelionul este, în orice registru vestimentar, sărbătoarea unei deschideri spre nou, iar înnoirile radicale încep întotdeauna de la bază, adică de la piesa de încălţăminte care dă tonul întregului outfit. Anul acesta, fiecare iubitoare de modă e chemată să repună în drepturi modelele specifice încălţămintei de sezon, la petrecerea dintre ani. Cele mai elegante variante de  botine, cizme şi ghete se întrec acum pentru a li se da o şansă în cel mai pretenţios outfit al anului. Fashionistele îndrăzneţe nu vor rata ocazia, iar adeptele stilului clasic al eleganţei pot face o binevenită excepţie. Va fi probabil doar o chestiune de timp până ea se va transforma în regulă...

×
Subiecte în articol: cizme ghete