x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum să bei în societate: Codul bunelor maniere

Cum să bei în societate: Codul bunelor maniere

04 Feb 2014   •   14:44
Cum să bei în societate: Codul bunelor maniere

CODUL BUNELOR MANIERE. Aţi uitat cum este frumos şi corect să vă comportaţi în societate? RomaniaTV.net vă vine în ajutor şi vă prezintă o serie a celor mai importante reguli din Codul bunelor maniere.

CODUL BUNELOR MANIERE. REGULI pentru călătoriile cu maşina. Află cine stă lângă şofer şi cine stă în spate

CODUL BUNELOR MANIERE. E greu de conceput o masă rafinată fără băuturi pe măsură, alese de către un cunoscător. Alegerea băuturii potrivite fiecărui fel e o adevărată artă. Este domeniul stăpânei casei, care, dacă nu se pricepe, trebuie să se lase condus de un specialist- un prieten sau un negustor de încredere.

CODUL BUNELOR MANIERE: Arta conversaţiei şi comportamentul CORECT în societate

Băuturile aperitive se servesc întotdeauna la masă şi de preferinţă nu în sufragerie. Rolul lor este să deschidă apetitul. E bine ca sortimentul să fie cât mai variat: votcă, gin, rom alb, whishy, vermut, campari (dar nu vişinată şi nici coniac). Ţuica este, în principiu, tot un aperitiv, dar obiceiul pământului cere ca ea să fie băută la masă (însoţită de brânza telemea, ceapă verde şi măsline), astfel că o veţi regăsi la antreuri. După stilul occidental, înainte de masă se pot bea şi cocteiluri (gin cu apă tonică, suc de roşii sau de fructe cu votcă, vermut) pe care, de regulă, fiecare şi le prepară după gust.

Află cum se bea vinul conform bunelor maniere pe RomâniaTV.net.

×