x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Donatella Versace renunţa la blana animală pentru creatiile sale!

Donatella Versace renunţa la blana animală pentru creatiile sale!

15 Mar 2018   •   08:51
Donatella Versace renunţa la blana animală pentru creatiile sale!

Donatella Versace a anunţat că nu va mai utiliza blana animală în produsele casei sale de modă, într-un interviu acordat revistei britanice The Economist's 1843.

 

"Blană? Nu mai vreau. Nu vreau să omor animale pentru a face modă. Nu mi se pare în regulă", a spus sora fondatorului casei couture milaneze. Sediul de la Milano al casei de modă nu a putut fi contactat pentru a comenta informaţia.

Revista 1843 subliniază că este vorba despre "o schimbare radicală" pentru casa haute couture. Miercuri, site-ul său le transmitea încă clienţilor să cumpere "paltoane ornate cu blănuri care vor face capetele să se întoarcă". Versace a refuzat în trecut să se alăture altor mărci precum Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren sau Gucci, care au interzis deja utilizarea blănurilor de animale.

Casa couture a fost viu criticată de asociaţiile de protecţie a animalelor pentru faptul că utilizează blănuri de animale, precum nurcile sau câinele enot, potrivit Humane Society International (HSI) care face campanie pentru încetarea completă a comerţului cu blănuri.

"Versace este o marcă de mare influenţă care simbolizează excesele stilului glamour, iar decizia sa de a pune capăt utilizării blănurilor arată că moda compasiunii nu a fost niciodată mai în tendinţe ca acum", a spus Claire Bass, direactoare a HSI în Marea Britanie.

Federaţia internaţională a blănii şi-a exprimat, pe de altă parte, dezamăgirea. Potrivit acesteia, "majoritatea marilor case couture vor continua să lucreze cu blană pentru că ştiu că este un produs natural recoltat într-un mod responsabil". AGERPRES

×