x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Geanta și micile dileme legate de ea

Geanta și micile dileme legate de ea

12 Mar 2017   •   19:12
Geanta și micile dileme legate de ea
Sursa foto: Attila Szabo

Ce bucurie că am scăpat de hainele groase și incomo­de, atât de lipsite de eleganță… Începe spectacolul modei străzii, iar unul dintre accesoriile care dau farmec unei ținute este geanta. Gusturile nu se discută, fiecare alege după bunul plac, fără a ține cont de reguli. Dar nu e totul atât de simplu… Sunt totuși câteva reguli pe care trebuie să le avem în vedere.

Probabil nu v-ați gândit niciodată, însă codul bunelor maniere spune că geanta se poartă mereu pe umărul stâng sau în mâna stângă. Ciudat, nu? Explicația e simplă: par­tea dreaptă trebuie să fie liberă pentru socializare. Cine știe când trebuie să faceți cuiva cu mâna sau să faceți cu­noștință fără să fie nevoie să vă fâstâciți în acele momente!

Acum că am lămurit cum purtăm geanta, important e ce facem cu ea când ne așezăm. Un bun sfat, pe care sper sincer să-l urmați, este să nu vă puneți niciodată geanta pe masă! Nici în sufragerie, nici în restaurant și nici la locul de muncă, indiferent cât de scumpă sau de frumoasă ar fi! Nu e un exponat și nu trebuie tratată nici ca o bijuterie.

Se spune că geanta este prelungirea personalității unei femei, așa că excludem din start varianta așezării ei pe po­dea. Nu numai că nu este igienic, ci v-ar putea băga în bucluc. Doar nu ați uitat de superstiția care spune că astfel alungi orice șansă de a câștiga bani…

Întrebarea e: ce facem cu geanta? Există câteva varian­te: dacă e vorba de o geantă mare și există un scaun liber, atunci cea mai bună opțiune este să o așezăm pe el. Dacă nu, putem încerca să folosim spătarul scaunului. O altă variantă ar fi să o agățăm într-un cuier, odată cu haina. Lucrurile se schimbă însă când geanta este mică. Regula spune că se va pune pe scaun, în spatele vostru. Indiferent că este un plic sau un clutch, se aplică aceeași regulă: nu va sta pe masă!

Iar sfatul cel mai important: nu vă folosiți iubitul sau soțul pe post de cuier. Fără să vă dați seama, îl puteți pune într-o situație ridicolă. Sunt puține lucruri mai amuzante decât domnii care se plimbă cu gențile iubitelor. Nu vreți să pară că îi țineți sub papuc, nu?

×
Subiecte în articol: geanta