x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Haina de blana de 10.000 de euro

Haina de blana de 10.000 de euro

02 Dec 2004   •   00:00

 

HIGH LIFE
Cadoul cel mai bun pentru a impresiona o femeie poate fi o haina de blana. Oferta de variata, dar cele mai scumpe valoreaza cat o masina clasa medie.  

Vinicio Pajaro este considerat de specialisti unul dintre cei mai dinamici, inventivi si avangardisti designeri de blanuri din lume. Produsele sale care se gasesc si in Romania pot ajunge la preturi de peste 10.000 de euro.
CATALIN BUDESCU
 

PRET. Model Globe jacheta chinchilla black shine in valoare de 9.800 euro
Cadoul ideal pentru a impresiona o femeie poate fi, in cele mai multe din cazuri, o haina de blana. Considerate a fi produse de lux la care nu toti putem avea acces, hainele de blana naturala pot fi gasite in Romania la preturi incepand de la 2.000-3.000 de euro in cazul in care doriti ceva deosebit, culori si nuante speciale.  

Colectia 2004-2005 a lui Vinicio Pajaro este o mostra de lux, calitate si imaginatie (ultima dintre inovatiile acestuia sunt garniturile sau insertiile de piele incrustata cu cristale in confectiile din blana - prezentate in premiera mondiala in aceasta toamna).  

VIZONUL. Colectia are in componenta un procent ridicat al confectiilor din vizon in combinatie cu blanuri cu par lung de vulpe, samur sau lynx in culori naturale, vopsite sau decolorate in functie de efectul optic dorit. Pajaro vine cu o idee noua in directia vizonului tuns cu laserul si anume vizonul modelat cu laserul. Astfel propune cu succes vizonul modelat cu motive florale si pe cel cu motiv "Zebra". De asemenea, el a combinat cu succes blana de cavalino (manz) traforata cu laserul cu blana de samur sau chinchilla. Un alt punct forte al designer-ului italian il constituie confectiile cu doua fete. Una dintre ele este cu blana, iar partea cu piele este pictata manual sau acoperita cu un strat laminat de argint sau bronz care poate fi si patinat (tocit) cu scopul de a da senzatia "antico".  

"Pretul corect pentru o haina de vizon cu garnitura de linx, samur sau chinchilla este de 7.000-9.000 de euro. In Romania, in ultimii doi ani, din ce in ce mai multe persoane tinere aleg sa cumpere un astfel de obiect", ne-a declarat Daniel Margarit, director al Casei de Blanuri MG.  

PIELE SI CRISTAL. Ultima "inovatie" lui Vinicio Pajaro o reprezinta garniturile sau insertiile de piele incrustata cu cristale in confectiile de blana. Prin design-ul exclusiv, Pajaro reuseste sa dea tenta tinereasca si confectiilor de chinchilla, lynx si samur, tratate de cei mai multi designeri intr-o maniera mult mai clasica.  

Prin imaginatia si bunul gust, dar si prin tehnicile folosite (inserari, perforari, traforari laser, laminari, pictare manuala etc.), Vinicio Pajaro ii impresioneaza pe necunoscatori si ii uluieste pe specialisti. Astfel, el este invitat sa isi prezinte colectiile in cele mai mari capitale ale modei din lumea intreaga. Stil, eleganta si originalitate din Italia. Casa de Blanuri MG este unic importator al produselor Vinicio Pajaro in Romania.  

 

VEDETE "Ana Lesko si-a achizitionat, printre altele, de la firma noastra si celebra caciula cazaceasca din primul ei videoclip. Modelul este cunoscut astazi sub numele de caciula tip Ana Lesko. De asemenea, Fizz are toate hainele din videoclipurile sale tot de la noi. Ca o curiozitate, haina din videoclipul «Esti fitoasa» a fost creata special de Vinicio Pajaro pentru el intr-un design unic in lume" - Daniel Margarit, director Casa de Blanuri MG  

 

LOOK-OUT
O persoana care isi achizitioneaza o confectie din blana trebuie sa urmareasca in primul rand calitatea materiei prime si a executiei. Orice blana trebuie sa aiba un luciu natural, sa nu fie rigida si sa nu pocneasca cand este indoita. Blana trebuie sa fie fina si curata (sa nu aiba aspect de imbacsit). Atentie la hainele de blana nobila care au preturi suspect de ieftine ori nu sunt confectionate din piei intregi, ci din bucati sau prin reconditionarea unei confectii vechi. Acest lucru poate fi usor de observat prin urmarirea nuantei si inaltimii parului care la o confectie noua trebuie sa fie uniforme. Clientul trebuie sa se intereseze si de perioada de garantie pe care o acorda vanzatorul. In cazul in care produsul trebuie reparat este important cine face acest lucru si in cat timp, pentru ca in momentul de fata putine ateliere din Romania au cunostintele, tehnologia si materialele necesare remedierii defectelor confectiilor din blanuri naturale de lux. In general este bine ca magazinul care comercializeaza blanuri sa aiba si un atelier propriu sau in cel mai rau caz sa aiba un contract de asistenta cu o firma specializata. Este bine sa intrebam si de serviciile postgarantie, cum ar fi eventualele modificari ale modelului (restilizarea) sau curatarea produsului. De asemenea, clientul trebuie sa fie informat in scris asupra conditiilor de pastrare si utilizare a produsului.

×
Subiecte în articol: high-life blana pajaro blanuri vinicio pajaro