x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Hugo Boss, croitorul lui Hitler - află detaliile unei istorii uluitoare

Hugo Boss, croitorul lui Hitler - află detaliile unei istorii uluitoare

29 Mai 2018   •   16:47
Hugo Boss, croitorul lui Hitler - află detaliile unei istorii uluitoare

Hugo Boss este una dintre cele mai faimoase mărci vestimentare pentru bărbaţii hotărâţi. Stil care ar putea însă proveni din păcatul originar al firmei: legătura primejdioasă cu partidul nazist.

Firma Hugo Boss AG a fost înfiinţată în 1924 la Metzinger, un mic orăşel la sud de Stuttgart. Iniţial, în ateliere se confecţionau uniforme pentru poliţişti şi pentru poştaşi. Afacerea nu mergea prea bine, iar climatul economic din Germania acelor timpuri, imediat după Primul Război Mondial şi Pacea de la Paris (1919) – adică la începutul declinului economic german care l-a propulsat pe Hitler la putere – a adus firma în pragul falimentului.

Ca urmare, patronul trebuia să găsească soluţii de supravieţuire pe timp de criză. Hugo Ferdinand Boss şi creditorii lui încheie în 1931 o înţelegere, în urma căreia firma de confecţii rămâne cu doar şase maşini de cusut. Patronul încearcă să repornească afacerea. Coincidenţă sau nu, vântul începe să sufle în pânzele afacerilor croitorului Hugo Boss o dată cu înscrierea sa în Partidul Naţional Socialist, în acelaşi an.

Boss devine şi unul dintre susţinătorii financiari ai SS................

Află întreaga istorie și cum a „plătit” Hugo Boss pentru vina de a fi devenie „coritorul lui Hitler”.

×