x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Lumea modei, afectată de un scandal de hărțuire sexuală

Lumea modei, afectată de un scandal de hărțuire sexuală

20 Feb 2018   •   20:30
Lumea modei, afectată de un scandal de hărțuire sexuală

Cofondatorul mărcii pręt-a-porter Guess Paul Marciano a fost exclus de la orice responsabilitate operaţională în aşteptarea rezultatelor unei anchete privind acuzaţiile de hărţuire sexuală împotriva lui, a anunţat marţi societatea, relatează AFP. 

Consiliul de administraţie al Guess a format "o comisie specială din care fac parte şi doi directori independenţi pentru supervizarea anchetei în curs asupra acuzaţiilor de conduită inadecvată" a dlui Marciano, a precizat societatea într-un comunicat. 

"Consiliul de administraţie şi dl Marciano au convenit ca el să nu-şi mai asume responsabilităţi operaţionale (...) în aşteptarea sfârşitului anchetei", a adăugat societatea, subliniind că ia "foarte în serios orice acuzaţie de comportament sexual inadecvat". 

"M-am angajat faţă de societate să cooperez pe deplin", a indicat la rândul său Marciano, în vârstă de 65 de ani, citat şi el în comunicat. 

Acţiunile Guess au scăzut cu 4% la Bursa din New York marţi, la 14,92 de dolari, cu puţin timp înainte de ora locală 12.00 (17.00 GMT) după acest anunţ. 

Paul Marciano a fost acuzat public de hărţuire şi de abuzuri sexuale de către manechinul Kate Upton. 

Într-un interviu publicat de revista Time, Upton l-a acuzat pe omul de afaceri franco-marocan că a hărţuit-o şi că a pipăit-o fără consimţământul ei în mai multe rânduri în timp ce poza pentru marcă în 2010. 

Paul Marciano a calificat aceste acuzaţii drept "absolut false" şi "absurde" şi asigură că nu a atins-o niciodată pe Kate Upton "într-un mod inadecvat". 

El a fost criticat şi de lumea modei în contextul mişcării anti-hărţuire #MeToo, după apariţia căreia numeroşi oameni în poziţii de putere au fost acuzaţi de hărţuire sau de abuzuri sexuale în siajul scandalului Weinstein. 

Mai mulţi fotografi de modă foarte cunoscuţi, precum Terry Richardson, Bruce Weber sau Mario Testino, au fost excluşi din breaslă. Vineri, după ce a intervievat circa 50 de modele, Boston Globe a publicat o anchetă care acuză comportamentul a cel puţin 25 de fotografi, printre care şi francezul Patrick Demarchelier, dar şi stilişti, directori de casting şi alţi profesionişti din domeniu.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Guess Paul Marciano