x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Lux pe mare - Iahturi de lux in Romania

Lux pe mare - Iahturi de lux in Romania

01 Apr 2005   •   00:00

Pana in 2007, este estimata vanzarea a cinci unitati cu preturi cuprinse intre 600.000 si 5 milioane de euro.


  • de CATALIN BUDESCU
  • HIGH-LIFE
  • Iahturile de lux Ferretti, in Romania



    LUX. Cel mai scump model din gama Ferretti poate ajunge la un pret de 5 milioane de euro
    Firma romano-italiana Franco’s Marina a lansat pe piata romaneasca iahturile de lux Ferretti, estimand vanzari de cinci unitati pana in anul 2007. Ambarcatiunile au preturi cuprinse intre 600.000 si 5 milioane de euro.

    Potrivit lui Francesco Fischetti, directorul general al firmei importatoare, cererea de ambarcatiuni va fi stimulata si de faptul ca in Romania exista circa 200 de kilometri de litoral, precum si posibilitati de navigare pe Dunare, in Delta si pe lacurile din apropierea Capitalei. Cu toate acestea, infrastructura nautica, facilitatile portuare, centrele autorizate de service, zonele de stocaj si reparatii pe timp de iarna si unitatile service au o reprezentare slaba in Romania. "Nu ne asteptam sa vedem prea curand iahturi de lux la Constanta, piata din Romania fiind relativ similara cu cea ruseasca. Cei mai multi clienti rusi folosesc ambarcatiunile in Marea Mediterana. Putem vedea iahturi cumparate din Rusia in Sardinia, la Monte Carlo sau in alte locuri exotice", a adaugat Fischetti.

    50 DE BARCI MEDII SI MICI. Pe langa iahturile de lux, firma si-a propus sa vanda, pana in anul 2007, si 50 de barci medii si mici, urmand sa realizeze o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro. Compania italiana Ferretti, cu sediul in Forli, a fost infiintata in anul 1968, primul model comercializat fiind Khamsin, derivat dintr-un vas de pescuit. Constructorul a consemnat in 2003 vanzari totale de 154 milioane de euro. Productia aferenta anului trecut a fost de 110 unitati, din care 6 au fost modelul Ferretti 88. Producatorul italian are o retea de 37 de dealeri si acopera 69 de tari, urmand sa se lanseze, in scurt timp, si in Suedia, Africa de Sud si Chile.

    PRIN TELEFON. Cea mai stranie afacere incheiata de Marco Segato, Sales Vice President, Ferretti Yachts, a fost vanzarea prin telefon a unui iaht catre un client din Hong Kong.

    OPTIMISM

    "Credem ca exista cerere pentru produsele noastre in Romania, bazandu-ne pe o serie de studii de piata efectuate recent. Ne adresam oamenilor bogati, pasionati de calatoriile pe mare, pentru care nu pretul primeaza, ci performantele si nivelul confortului. Dezvoltarea turismului, precum si interesul in crestere pentru navigatia recreativa ne intaresc convingerea ca am intrat la momentul oportun pe piata romaneasca" - Francesco Fischetti, directorul general al importatorului, Franco’s Marina

    FERRETTI 88 - CEL MAI LUXOS
    Franco’s Marina, firma infiintata anul trecut, va comercializa toata gama de 11 modele ale constructorului italian. Varful de gama este Ferretti 88 (foto), cu o lungime de 27 de metri, avand patru cabine cu cate doua paturi. Vasul, care costa circa 5 milioane de euro, este conceput pentru 12 pasageri, din care patru membri ai echipajului. Reprezentantul importatorului apreciaza ca timpul minim de asteptare pentru un model aflat deja in constructie este de circa trei luni, insa acesta poate fi prelungit, in functie de gradul de personalizare solicitat de clienti.

    ×
    Subiecte în articol: romania high-life ferretti