x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Prima grevă din istorie, declanşată de lipsa uleiurilor parfumate. Ce consecințe uluitoare a avut

Prima grevă din istorie, declanşată de lipsa uleiurilor parfumate. Ce consecințe uluitoare a avut

30 Ian 2016   •   18:00
Prima grevă din istorie, declanşată de lipsa uleiurilor parfumate. Ce consecințe uluitoare a avut

Prima grevă consemnată din istorie a avut loc în Egiptul Antic, într-o aşezare numită Deir el-Medina, ale cărei ruine pot fi văzute şi astăzi în Valea Regilor, la vest de Nil. Acolo s-a petrecut și această întâmplare fără precedent în istoria conflictelor de muncă.

Acest loc găzduia o comunitate de artizani ce lucrau la construirea şi împodobirea mormintelor faraonilor. Din 1525 până în 1075 î.Hr, mica aşezare a beneficiat de ajutor din partea regilor, care le furnizau gratuit proviziile de bază, cum ar fi carnea, cerealele, legumele.

După câteva decenii, comunitatea a crescut şi a ajuns să aibă conducere proprie şi un comerţ înfloritor. În timpul faraonului Ramses al III-lea (1187-1156 î.Hr), proviziile gratuite de grâne furnizate până atunci de stăpânirea regatului au întârziat să mai sosească.

Te-ar putea interesa și
Profeții pentru anul 2016. Ce a prezis Baba Vanga pentru Europa și pentru români
Tot ce trebuie să știi despre DEOCHI! Cum se ia? Cum se vindecă? DESCÂNTECE!


Printre aceste provizii se numărau însă şi uleiuri de masaj, iar lucrătorii, care considerau aceste balsamuri şi loţiuni esenţiale pentru sănătatea şi randamentul lor, au încetat lucrul. 
.......................

Află de ce era crucială fabricarea uleiului de masaj în Antichitatea egipteană și ce răsturnare de situații a provocat prima grevă din istorie

×