x close

Reguli de etichetă, cu Nadina Câmpean. Secretele limbajului florilor

0
Autor: Nadina Câmpean 24 Mar 2017 - 08:11
Reguli de etichetă, cu Nadina Câmpean. Secretele limbajului florilor LarsZahnerPhotography/Getty Images/iStockphoto Handsome Bearded Guy Giving a Bouquet of Fresh Flowers to his Girlfriend with Happy Facial Expression.


Un buchet de flori poate aduce un zâmbet şi pe cel mai încrâncenat chip. Nu aşteptaţi ocazii speciale să dăruiţi o floare. Un gest simplu poate însemna mai mult decât o mie de cuvinte, însă poate ascunde şi capcane care îl pot transforma în­tr-o impoliteţe. Nu vă speriaţi, nu e nimic complicat, însă codul bunelor maniere ne învaţă şi care sunt as­pectele la care trebuie să fim atenţi când vrem să aducem o bucurie unei persoane dragi.

În primul rând, niciodată nu ofe­riţi florile în număr par. E o super­stiţie mai veche, care s-a transmis de la generaţie la generaţie şi care spune că persoana care le primeşte completează buchetul. Simplitatea este şi aici una dintre regulile bunu­lui-gust. Profitaţi de anotimpul în care vă aflaţi şi oferiţi flori de câmp, cât mai colorate şi mai delicate. Mare atenţie însă la culori! V-am zis că nu e chiar atât de simplu. Florile au un limbaj propriu pe care trebuie să-l cunoaşteţi. Roşu înseamnă iubire şi pasiune, galbenul semnifică gelozia, iar albul va fi oferit întotdeauna unei persoane care vă inspiră puritatea.

Nu există flori urâte, însă putem vorbi despre flori nepotrivite. Ori­cât de mult v-ar plăcea garoafele, nu le dăruiţi niciodată unei persoane dragi pe care vreţi să o impresionaţi. Aceste flori sunt potrivite pentru jerbe şi coroane, nicidecum pentru ocazii romantice. Francezii chiar le numesc florile morţii şi avem încre­dere în ei, nu? Şi lista neagră a flo­rilor nepotrivite continuă. Despre cale se spune că aduc ghinion, iar cactusul este numit „limba soacrei”. Nu sunt chiar o idee bună de cadou, nu?

Gusturile diferă, asta e clar, însă codul bunelor maniere mai spune că florile se oferă fără ambalaj şi în­totdeauna cu cozile în jos. Persoane care le primeşte trebuie să vadă, în primul rând, buchetul, nicidecum cozile florilor. Iar dacă vreţi să faceţi o surpriză plăcută unei persoane dragi sau pe care vreţi să o impresi­onaţi şi apelaţi la un curier, trebuie să semnaţi întotdeauna biletul. Ştiu că misterul atrage, însă regulile de etichetă ne spun că e lipsit de poli­teţe să trimiteţi un cadou anonim. Alegerea vă aparţine.

Nu vă lasaţi descurajaţi de mici­le reguli. Luaţi-le ca pe niște sfaturi prieteneşti şi nu rataţi nicio ocazie să aduceţi o bucurie cuiva. Chiar dacă alegeţi un cadou mai scump, nu uitaţi că e musai să fie însoţit de o floare. Nu e cazul să vă zgâr­ciţi tocmai la acest capitol. Bucuria unui om nu are preţ, nu uitaţi asta niciodată!


 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 2165


Mai multe titluri din categorie

Johnny Depp face declarații care au șocat o lume întreagă

Johnny Depp face declarații care au șocat o lume întreagă
Johnny Depp a stârnit controverse la festivalul Glastonbury din Marea Britanie, joi seară, după ce a făcut o glumă despre o presupusă asasinare a lui Donald Trump, în timp ce pretindea că voia să...

REŢETA ZILEI:  Supă cremă de morcovi

REŢETA ZILEI:  Supă cremă de morcovi
Ingrediente: 500 gr morcovi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2.5 căni supă de pui (vită sau legume), 1 cm ghimbir, ½ lămâie, 2 linguri ulei, sare şi piper. Mod de preparare: Se curăţă morcovii...

Calcan gătit „pescărește” (rețetă de la Marea Neagră)

Calcan gătit „pescărește” (rețetă de la Marea Neagră)
Povești de vilegiatură și rețete de la malul mării, iată o ofertă irezistibilă pentru acest mijloc de Cireșar, căci cine n-ar vrea să fie, preț de-o masă de pește, pe-o terasă unde bate briza marină, să...

Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
Tăiței cu varză este o mâncare tradițional românească, de pe vremea bunicilor, simplă de realizat și extrem de gustoasă. Mie mi-a dat sa gust, prima data, taieteii astia fabulosi - nu uitati sa punet...

Turnedo Rossini (rețeta gătită de Bărbierul din Sevilla)

Turnedo Rossini  (rețeta gătită de Bărbierul din Sevilla)
După libații cu „Asti Spumanti” la dejun, salonul de muzică, molcomit în penumbra luminoasă a verii, s-a lăsat învăluit in songurile unui piano forte, când Afonso Castaldi, maestro, ve...

REŢETA ZILEI: Cheesecake spaniol La Viña

REŢETA ZILEI: Cheesecake spaniol La Viña
Ingrediente: 1 kg cremă de brânză, 500 ml smântână dulce pentru frişcă, 7 ouă mici sau 6 mari, 350 gr zahăr brun, 1 păstaie vanilie, 30 gr făină albă. Mod de preparare: Se freacă bine...

Cluj: Festivalul Untold va avea anul acesta cel mai mare buget de până acum

 Cluj: Festivalul Untold va avea anul acesta cel mai mare buget de până acum
Bugetul din acest an al festivalului Untold va fi de 10 milioane de euro, cel mai mare din istoria de trei ani a evenimentului muzical care a ajuns în acest timp unul dintre cele mai mari din ţară.  Potri...

Șerbet de zmeură, rețeta lui Emil Frederic pentru ziua de Solstițiu

Șerbet de zmeură, rețeta lui Emil Frederic pentru ziua de Solstițiu
Până spre sfarsitul deceniului al doilea al veacului trecut, cofetariile erau destul de rare in Bucuresti. Si, printre cele putine, Casa Capsa isi avea povestea ei,,, Exista insa pe atunci o breasla a...

Cum preparăm în doar 10 minute o înghețată delicioasă care are puține calorii

Cum preparăm în doar 10 minute o înghețată delicioasă care are puține calorii
Pentru a evita sa adaugi calorii in plus la inghetatele pe care le prepari, evita untul, smantana in cantitati mari, ouale si alte asemenea ingrediente care, combinate, ajung sa formeze un numar destul de mare de...

Prima ediţie de la Paris a Mondialului Berii începe la 30 iunie, cu participarea a 100 de fabricanţi de bere

Prima ediţie de la Paris a Mondialului Berii începe la 30 iunie, cu participarea a 100 de fabricanţi de bere
O sută de fabricanţi de bere de 20 de naţionalităţi vor participa între 30 iunie şi 2 iulie la Mondialul de Bere de la Paris, un festival originar din Quebec care se desfăşoară pentru prima dată în...

REŢETA ZILEI: Tarte cu cremă de vanilie (reţetă portugheză)

REŢETA ZILEI: Tarte cu cremă de vanilie (reţetă portugheză)
Ingrediente: o foaie aluat foietaj, 500 ml lapte, 150 gr zahăr, ½ baton vanilie, 2 fâşii coajă de lămâi, un baton scorţişoară, 4 gălbenuşuri, 40 gr amidon. Mod de preparare: Se ia aluatul f...

Unic pe plaiuri mioritice. Satul cu monumente istorice din secole diferite

Unic pe plaiuri mioritice. Satul cu monumente istorice din secole diferite
Satul Miclăușeni din județul Iași ne oferă o călătorie în trecut, în secolele XVII, XVIII și XIX. Turiștii care ajung aici au posibilitatea de a vizita trei monumente istorice din trei secole...

Destinația săptămânii. Relaxare în însorita insulă Malta

Destinația săptămânii. Relaxare în însorita insulă Malta
Malta ne dă impresia deseori că este o destinație de lux și sunt mulți români care o evită, însă în realitate este un loc accesibil și pentru cei cu buget redus. Malta este o oază de relaxare...

Arii protejate ale României. Complexul hidrografic Valea Rece

Arii protejate ale României.  Complexul hidrografic Valea Rece
Complexul hidrografic Valea Rece este o arie protejată de interes național, situată în zona de nord-vest a Transilvaniei, pe teritoriul județului Bihor. Aria naturală se află în partea nordică a...

Găsește comorile ascunse din orașele de lângă tine

Găsește comorile ascunse din orașele de lângă tine
Când spunem city break, ne gândim la Roma, Paris, Madrid sau Londra. Nu prea ne punem problema să vizităm alte orașe ale țării, care se află aproape de noi și sunt, de multe ori, la fel de bogate...
Serviciul de email marketing furnizat de