x close

Șapte reguli pe care trebuie să le respecți la restaurant

0
Autor: Nadina Câmpean 02 Apr 2017 - 07:51
Șapte reguli pe care trebuie să le respecți la restaurant Michael Blann/Getty Images MR D.jpg MR E.jpg PR 1.jpg
Vezi galeria foto


Pe vremuri, era prilej de sărbătoare. Acum pare că a devenit o activitate banală. Cert e că o seară la restaurant impune în continuare câ­teva reguli simple care pot da complet peste cap o întâlnire dacă nu sunt respectate. Fie că este vorba despre un restaurant de top sau un sim­plu fast-food, nu uitați că felul în care ne com­portăm spune enorm despre educația noastră. Și dacă este atât de simplu, de ce să nu facem un efort minim și să ținem cont de șapte reguli simple?

1. Nu puneți telefonul sau geanta pe masă. Este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem la restaurant. Nici telefonul, nici cheia de la mașină nu au ce căuta pe masa pe care ur­mează să luați prânzul sau cina. Știu, e compli­cat cu dependența de rețelele de socializare, însă este extrem de nepoliticos și nu ne dorim asta.

2. Nu alegeți vinul în funcție de buget. Banii sunt importanți, însă denotă proastă educație să îi spuneți somelierului sau chelnerului suma, iar el să vă propună vinul în funcție de asta. Mai bine aruncați un ochi pe meniu înainte și ascul­tați apoi cu atenție recomandările.

3. Învățați să folosiți corect șervetul. Regula este simplă: înainte de masă, șervetul se așază în poală. Dacă în timpul mesei veți merge la toa­letă, spre exemplu, șervetul rămâne pe scaun. În schimb, când ați terminat de mâncat, îl veți pune înapoi pe masă, în stânga farfuriei.

4. Nu împărțiți mâncarea. Sună ciudat, nu? Același cod al manierelor ne învață să nu gus­tăm mâncarea partenerului, oricât de apropiați am fi, atunci când suntem la restaurant. Nu e politicos, însă aici sunt permise abateri de la re­gulă, mai nou. Desigur, doar când e vorba de un cadru mai relaxat, iar partenerul de masă este o persoană cunoscută.

5. Aveți grijă ce faceți cu tacâmurile. Culmea, mulți adulți spun și acum că sunt derutați când se așază la o masă unde se vor servi mai multe feluri de mâncare, iar numărul tacâmurilor este mai mare decât de obicei. Este extrem de sim­plu. Tacâmurile se folosesc în ordinea în care sunt aranjate, rând pe rând, de la exterior spre marginea farfuriei. Iar când terminați masa, în­totdeauna așezați furculița și cuțitul în farfurie, la fel ca acele ceasului când arată ora 10.20.

6. Nu tăiați mâncarea în bucăți. Niciodată! Poate e mai comod să tăiați friptura în “soldă­ței” și să folosiți apoi doar furculița, dar dacă nu avem mai puțin de șapte ani, nu există nicio scuză să facem asta. Nu este doar o regulă încăl­cată, este de prost gust. Nici acasă nu e frumos să procedați astfel, însă aici decizia vă aparține în totalitate.

7. Nu strigați chelnerul! E tentant, mai ales când cel care se ocupă de masa dv. nu este foarte atent, însă e de prost gust. Nici “chelner”, nici “fiți amabil” și, sub nicio formă, “hei, băiete!” nu sunt formule pe care să le strigați în restaurant. Cu răbdare, încercați să îi surprindeți privirea. Dacă aveți senzația că vă ignoră, ridicați mâna dreaptă cu degetul arătător în sus, să-i atrageți atenția.

Pot părea mai dificile la început, însă aceste reguli sunt floare la ureche. Odată citite, ar tre­bui să vă rămână în minte și să devină obiceiuri. Poftă bună!

Citeşte mai multe despre:   restaurant

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 4218


Mai multe titluri din categorie

Rețeta zilei: Crochete de mozzarella cu sos marinara

Rețeta zilei: Crochete de mozzarella cu sos marinara
Ingrediente pentru sos 200 g sos de roșii 2 căței de usturoi pătrunjel oregano 2 linguri ulei de măsline sare piper pentru crochete 2 bile mai mari de mozzarella 200 g...

Andreea Antonescu povestește cum a reacționat fiica ei, când a descoperit pozele nud cu mami

Andreea Antonescu povestește cum a reacționat fiica ei,  când a descoperit pozele nud cu mami
Joi, 19 octombrie, de la ora 21.15, la “Aici eu sunt vedeta”, Andreea Antonescu vine alături de fiica ei, Sienna, în vârstă de șase ani. Prilej cu care micuța va dezvălui din secretele și ta...

Connect-R vine cu mama și tata, la “Aici eu sunt vedeta”

Connect-R vine cu mama și tata, la “Aici eu sunt vedeta”
Connect-R vine joi, 19 octombrie, de la ora 21.15, la “Aici eu sunt vedeta”, să îi pună în dificultate pe Andreea Antonescu, CRBL și nea Mărin, cele trei celebrități care vin alături de...

Rețeta zilei: Friptură de vită la tigaie cu sos italian

Rețeta zilei: Friptură de vită la tigaie cu sos italian
Ingrediente 4 fripturi vită 2 linguri ulei măsline 1 ceapă 2 căței usturoi 400g roșii tăiate 100ml vin alb 300g paste capere măsline busuioac sare, piper Preparare Se...

Ștefan Bănică vorbește deschis despre căsătoria cu Lavinia Pârva

Ștefan Bănică vorbește deschis despre căsătoria  cu Lavinia Pârva
Ștefan Bănică, jurat ”X Factor” și unul dintre cei mai îndrăgiți artiști ai momentului în România , este invitatul Florentinei Fântânaru, în cadrul emisiunii...

Ghidul privind purtarea unei posete plic

Ghidul privind purtarea unei posete plic
Posetele de tip plic au aparut ca o alternativa mai eleganta pentru varianta unor posete feminine. Sunt practice si suficiente pentru obiectele personale in momente precum participarea la evenimente. Odata cu asocierea...

Doinița Oancea: “Am vrut să dau la Academia de Poliție”

Doinița Oancea: “Am vrut să dau la Academia de Poliție”
Doinița Oancea, pe care telespectatorii o pot urmări luni și marți, de la ora 19.00, în serialul “O grămadă de caramele”, difuzat la postul de televiziune Happy Channel, a fost la un pas de a se...

Rețeta zilei: Vinete gratinate la cuptor cu parmezan

Rețeta zilei: Vinete gratinate la cuptor cu parmezan
Ingrediente: 2 vinete mari 3 roşii bine coapte 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei 150 g telemea de capră 50 g parmezan ras 3 ouă busuioc proaspăt sare piper Mod de preparare: Se încinge...

Sting va susţine un concert la Cluj; artistul soseşte în Transilvania însoţit de bucătarul său personal

 Sting va sosi la Cluj-Napoca, unde va susţine marţi un concert, însoţit de bucătarul său personal, astfel că organizatorii au pregătit un spaţiu special amenajat, care să îi permită acestuia...

Mărturisire surprinzătoare a lui Liviu Teodorescu: ”Da, sunt gelos. Dar nu sunt exagerat"

Mărturisire surprinzătoare a lui Liviu Teodorescu: ”Da, sunt gelos. Dar nu sunt exagerat"
Liviu Teodorescu, unul dintre tinerii artiști în vogă în acest moment, este invitatul Florentinei Fântânaru în cadrul emisiunii ”Dincolo de aparențe” de la Antena Stars, unde...

Rețeta zilei: Pui în sos de bere

Rețeta zilei: Pui în sos de bere
Ingrediente 2 linguri ulei 4 bucăți piept de pui 3 linguri ceapă, tăiată julien sare piper 2 linguri pătrunjel tocat 120 ml bere 1 lingură muștar boabe 2 linguri sos de soia Mod de preparare Se...

Speak nu vrea să audă de Adelina Pestriţu. I-a ajuns până peste cap

Speak nu vrea să audă de Adelina Pestriţu. I-a ajuns până peste cap
Speak, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști ai momentului, este invitatul Florentinei Fântânaru în cadrul emisiunii ”Dincolo de aparențe” de la Antena Stars, unde vorbește...

Scandal ENORM la Hollywood. Un mare producător este acuzat de cele mai celebre vedete de hărțuire sexuală

Scandal ENORM la Hollywood. Un mare producător este acuzat de cele mai celebre vedete de hărțuire sexuală
Poliţia britanică a deschis o anchetă în cazul producătorului american de filme Harvey Weinstein pentru presupusele infracţiuni de natură sexuală, a informat joi publicaţia britanică The Guardian, citată...

Rețeta zilei: Plăcinţele cu şuncă, brânză şi spanac

Rețeta zilei: Plăcinţele cu şuncă, brânză şi spanac
Ingrediente 1 foaie de aluat foitaj, decongelat 6 felii de şuncă presată 190 g brânză ricotta 50 g brânză mozzarella 2 linguri lapte 1 praf de nucşoară sare, după gust piper, după...

Peste un sfert dintre românii care vor pleca anul viitor la mare își cumpără sejururile în octombrie şi noiembrie

Peste un sfert dintre românii care vor pleca anul viitor la mare își cumpără sejururile în octombrie şi noiembrie
Mai mult de 25% dintre românii care vor pleca vara viitoare în vacanţe într-o destinaţie de litoral din străinătate îşi cumpără sejururile încă din această toamnă, pentru a...
Serviciul de email marketing furnizat de