x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Sfaturi pentru frumusețe. Cum să scapi de mătreață în mod natural

Sfaturi pentru frumusețe. Cum să scapi de mătreață în mod natural

21 Mar 2018   •   13:24
Sfaturi pentru frumusețe. Cum să scapi de mătreață în mod natural

Nimeni nu este imun la mătreață. Condiția enervantă și, uneori, jenantă, se adresează scalpurilor tuturor tipurilor de oameni, tineri și bătrâni. Poate fi rezultatul unui scalp uscat sau a unei dermatite seboreice.

De asemenea, poate fi cauzată de o eczemă, psoriazis sau o creștere excesivă a unei ciuperci asemănătoare drojdiei cunoscute sub numele de malassezia.

Curățarea naturală a colonului: Cele mai importante motive

Cele mai multe produse disponibile la magazin includ șampoane cu pirition de zinc, menite să elimine ciupercile și bacteriile; ketoconazol, care luptă și împotriva fungilor, precum și gudron de cărbune și sulfură de seleniu, care ajută la slăbirea creșterii celulelor pielii scalpului.

Acidul salicilic este, de asemenea, adesea folosit pentru a ajuta la eliminarea acestor "fulgi" astfel încât părul să poată fi spălat mai ușor.

Problema cu produsele anti-mătreață cumpărate de la magazin este că cele mai multe conțin ingrediente toxice. Zincul de piridionă are potențiale efecte secundare, cum ar fi iritarea pielii și a ochilor, urticarie sau erupții cutanate, și chiar pierderea părului.

Apoi, există sulfați, care se găsesc în majoritatea produselor de îngrijire personală. Este cunoscut faptul că provoacă roșeață, iritație și mâncărime. Unele sulfate perturbă sistemele reproductive, cardiovasculare și endocrine.

Mătreața este o condiție destul de jenantă, dar nu este foarte gravă în majoritatea cazurilor.

De aceea, ar trebui să luați în considerare să o tratați acasă cu ingrediente pe care le-ați putea avea deja în bucătăria dumneavoastră. 

Nici n-o să vă vină să credeți cât de ușor era!

.............

Citește mai departe și află cum poți scăpa de mătreață cu ingrediente aflate la îndemână

×