x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Târg de Sfântul Andrei la Muzeul Ţăranului

Târg de Sfântul Andrei la Muzeul Ţăranului

25 Noi 2013   •   15:33
Târg de Sfântul Andrei la Muzeul Ţăranului

Meşteşugari, ateliere de cadouri, teatru pentru copii, bucate tradiţionale pe toate le veţi găsi la Muzeul Ţăranului Român (MNŢR) în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie. De vineri, 29 noiembrie, până duminică, 1 decembrie, de la 10 de dimineaţă la 6 pe seară, meşteşugari pricepuţi şi artizani din toată ţara vin cu obiecte frumos lucrate: linguri, fluiere, oale, scăunaşe, ii, podoabe, opinci, cergi, scoarţe, coşuri de nuiele, căuce, străchini, oale de sarmale, jucării, icoane, marame, mobilier pictat, genţi, blidare, copăiţe, sărăriţe, lingurare, păretare, ştergare, lăzi de zestre, catrinţe, cămăşi, fote, zgărdane şi multe altele, numai bune de descoperit.

Pentru cei care ţin post vor fi: fructe, magiun, sucuri şi siropuri naturale din Şomcuta Mare, dulceţuri din Bucovina, zacuscă şi murături de la Tărtăşeşti, pâine de Braşov, cozonac de Botoşani, plăcinte din Arad, prăjituri de casă din Maramureş, turtă dulce din Covasna, baclava turcească, miere şi plante medicinale. Iar  “de dulce”: cârnaţi de Pleşcoi, babic din Buzău, preparate din carne de porc şi de pasăre de la Lăpuşel, brânzeturi diverse din lapte de capră, vacă şi oaie, păstrăv afumat în crengi de brad, vinuri din Vrancea şi palincă de Bihor.

După ce vă veţi fi umplut desaga poate mergeţi şi pe la vreun atelier; ori de turtă dulce( sâmbătă şi duminică), ori la cel de prelucrare a lemnului (vineri, sâmbătă şi duminică) ori la cel de  cadouri specifice sărbătorilor. Pentru antrenul celor mici  sunteţi invitaţi, în fiecare zi a târgului,  la teatru pentru copii.
 


×