x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ten frumos după Anul Nou

Ten frumos după Anul Nou

de Magda Bucur    |    05 Ian 2016   •   10:35
Ten frumos după Anul Nou

Atunci când cremele obișnuite nu mai reușesc să hidrateze tenul în profunzime și încep să se vadă semnele trecerii timpului, efectele nocive ale soarelui, ale fluctuațiilor în greutate sau, pur și simplu, ale geneticii, înseamnă că trebuie să căutăm produse care au în concentrație ingrediente active, cum este acidul hialuronic.

Acidul hialuronic a fost descoperit în 1934, dar a fost folosit abia în 1980. Prima sa utilizare practică a fost un gel injectabil în mai multe operații chirurgicale la ochi. Acum, acidul hialuronic este folosit pe scară largă în medicina estetică, dar poate folosit și acasă, în seruri care vin în capsule sau fiole. Aceste seruri hidratează intens și netezesc vizibil pielea în câteva minute, chiar și ridurile pronunțate ale pielii uscate fiind estompate.

„Principala cauză a îmbătrânirii pielii este deshidratarea fiziologică, iar acest fenomen se produce în mod firesc din cauza faptului că pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul sintetizează cantități mai mici de acid hialuronic, dar și de colagen, elastină și reticulină, care susțin pielea și asigură fermitatea țesutului epitelial. Acidul hialuronic aflat în spațiile dintre acestea asigură hidratarea celulară și, implicit, aspectul luminos, odihnit și tânăr al pielii. Nu întâmplător este din ce în ce mai des folosit pentru remodelarea trăsăturilor buzelor și «ștergerea» ridurilor. Spre deosebire de acidul hialuronic injectabil, care trebuie administrat o dată la 6 luni, produsele cosmetice pe bază de acid hialuronic oferă un aport constant de substantă necesară pentru menținerea structurilor pielii”, spune Luminița Tătaru, specialist în cosmetică.

După petrecerile de Sărbători, cu multe nopți nedormite și ceva mai multe pahare de alcool băute, tenul se resimte. Începutul anului e o perioadă bună pentru a-i oferi o cură de regenerare.

Serurile cu acid hialuronic se aplica pe o piele curată, pe față, gât și decolteu. Pentru un rezultat mai spectaculos adăugați o altă capsulă insistând pe riduri și masând ușor până ce produsul intră complet în piele.

Particulele foarte mici de acid se pot fixa în profunzimea ridurilor, absorbind umiditatea și diminuând ridurile.
 

×