x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Viața ca un reality-show. Nouă lucruri care trebuie să rămână secrete

Viața ca un reality-show. Nouă lucruri care trebuie să rămână secrete

de Nadina Câmpean    |    18 Mar 2017   •   09:02
Viața ca un reality-show. Nouă lucruri care trebuie să rămână secrete
Sursa foto: Tijana87/Getty Images/iStockphoto

Trăim în secolul vitezei și al trans­parenței. Muncim și iubim pe repede înainte, ne place să fim admirați când ne îndeplinim un vis și ne-am ascunde în gaură de șarpe atunci când o dăm în bară. Strâmbăm din nas când auzim de clanul Kardashian și de sutele de milioane de dolari câștigate expunân­du-și viața clipă de clipă, când noi fa­cem același lucru. E adevărat, gratis și în fața unui număr redus de spectatori.

Am devenit sclavii rețelelor de so­cializare. Ne expunem viața fără mari rezerve, fie doar în fața prietenilor și a cunoștințelor, fie în fața a sute sau mii de oameni total necunoscuți. E greu să admitem, dar iubim să fim admi­rați, să ne simțim mici vedete în cercul nostru de prieteni. O fi bine, o fi rău, asta va decide timpul…

Însă codul bunelor maniere ne în­vață că discreția este unul dintre secre­tele unei vieți lipsite de energii negati­ve. Iar regulile spun clar: nouă aspecte ale vieții personale trebuie să rămână secrete. Sau, cel puțin, să nu devină su­biect de discuții aprinse.

Vârsta este primul punct pe lista celor nouă secrete. Se aplică în speci­al doamnelor. Domnii nu vor întreba niciodată o femeie câți ani are. Și, cel mai important, nu cădeți în capcana celebrei întrebări: “Câți ani îmi dai?”! La fel de important e să fiți discreți și în privința averii. Nu ne lăudăm cu o moștenire sau o afacere de succes, cum nu ne vom plânge niciodată că nu avem bani de rata la credit luna asta. Greu, știu, dar faceți un efort!

Apetitul pentru scandal va fi în­frânat atunci când simțiți nevoia să povestiți despre certurile în familie. Subiecte tabu vor fi întotdeauna și aventurile amoroase. Atât ale voastre, cât și ale altora. Nu ne privește ce face fiecare în dormitor, iar lipsa discreției nu are nicio scuză într-un astfel de caz.

Nici pe teme religioase nu trebuie să intrați vreodată în polemică. Nu o spun eu, ci codul bunelor maniere. Să nu uităm ce atrocități au fost comise în numele religiei și, din păcate, au loc în continuare în zilele noastre. Așa că rămâne un subiect tabu. Nu vreți nici dispute aprinse, nici să dați apă la moară pentru a isca o dezbatere fără sfârșit.

Iar printre aspectele din viața voas­tră care nu trebuie expuse se numără problemele medicale, cadourile, onoa­rea și rușinea. Și lista ar putea conti­nua, în ciuda regulilor de etichetă cla­re, căci viața se trăiește în privat, nu pe internet. Bucurați-vă de liniștea unui trai ferit de ochii curioșilor și veți avea numai de câștigat.

×