x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby 360Cities creează cea mai mare imagine panoramică a Pragăi. Imaginea de 33.8 gigapixeli este creată din 2.600 fotografii separate

360Cities creează cea mai mare imagine panoramică a Pragăi. Imaginea de 33.8 gigapixeli este creată din 2.600 fotografii separate

20 Iun 2013   •   15:34
360Cities creează cea mai mare imagine panoramică a Pragăi. Imaginea de 33.8 gigapixeli este creată din 2.600 fotografii separate

Praga – 360Cities, cea mai mare colectie de fotografii panoramice geo-referentiate de pe internet, a creat o uimitoare imagine panoramică de 360o a Pragăi, formată din 2.600 fotografii separate facute din Turnul Petřín din capitala cehă. Cu o rezolutie totală de 33.8-Gigapixels, imaginea este cea mai mare facută vreodată cu Praga.
Imaginea masoară 260.000 x 130.000 pixeli şi a fost creată de fondatorul 360Cities, Jeffrey Martin. Este cea mai recentă dintr-o serie unică de imagini panoramice uriase ale unor oraşe vazute din turnuri faimoase şi vine după lansarea panoramei-record de 320 gigapixeli a Londrei văzută din BT Tower. Tokyo este şi el intre oraşele care vor fi adaugate la această serie.
Proiectele precedente din Praga ale lui Martin’s includ imaginea panoramică din 2011 a Bibliotecii de Filosofie a mănăstirii Strahov, care este una din cele mai mari fotografii interioare din lume, precum şi precedentul său record din 2009, o imagine de 18 gigapixeli a Pragăi făcută din turnul de televiziune Žižkov.

“De această dată am decis să fotografiem din turnul de observare Petřín, construit in 1891, din care se observă o imagine mai romantică şi unică a Pragăi decât cea din turnul televiziunii. In acest fel, poti să devii parte a imaginii şi aproape să atingi Podul Carol sau Teatrul National,” a declarat Martin.

Pentru a crea această imagine extraordinară, 360Cities a folosit o cameră Canon 1D-X (top de linie din seria Canon SLR) şi lentile Canon 28-300 L şi 8-15 fisheye. Camera a fost montată pe un trepied cu cap Clauss Rodeon, iar o statie de lucru puternică de tip Celsius R920 furnizată de Fujitsu Technology Solutions Europe a adunat imaginile raw impreună pentru a furniza panorama finală.

Panorama este protejată de o licentă Creative Commons, care permite oricui sa folosească imaginea pentru scopuri ne-comerciale.

360Cities este cea mai mare comunitate mondială de fotografi de panorame. Recent, a fost in centrul atentiei mondiale cu panorama-record de 320 gigapixeli a Londrei. In această primavară, compania a lansat aplicaţia 360Cities Panorama - iPad App – care permite utilizatorilor să facă şi ei fotografii panoramice şi să le distribuie online.

Despre 360Cities

360Cities.net este cea mai mare colecţie de fotografii panoramice uluitoare, geo-referenţiate, de pe internet, create de o reţea de mii de fotografi experţi în panorame din întreaga lume. Prin intermediul parteneriatelor cu Google Earth, Microsoft, Nokia Maps şi Flipboard, conţinutul de pe 360Cities.net este prezentat unui public global.
360Cities Panorama este Applicaţia de iPad si iPhone care iţi permite sa faci fotografii panoramice şi să le trimiti prietenilor tai online. In cinci zile de la lansare, s-au inregistrat peste 242.000 downloadări.
360Cities oferă licenţe comerciale pentru vasta sa bibliotecă de conţinut 360o de înaltă calitate pentru principalii editori digitali, printre care The Sunday Times Online, Daily Mail, Die Welt şi McGraw-Hill, precum şi pentru principalele agenţii de publicitate, dezvoltatorii de aplicaţii pentru telefoanele mobile şi jocuri, producătorii de filme şi video.
360 Cities Holding B.V. este o companie olandeză, cu o subsidiară la Praga, în Republica Cehă.
www.360cities.net

×