x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Call of Duty - Advanced Warfare va fi lansat pe 4 noiembrie 2014

Call of Duty - Advanced Warfare va fi lansat pe 4 noiembrie 2014

31 Oct 2014   •   10:36
Call of Duty - Advanced Warfare va fi lansat pe 4 noiembrie 2014

La data de 4 noiembrie 2014, este lansat pe piață unul dintre cele mai așteptate jocuri ale sfârșitului de an. E vorba de noul episod al francizei Call of Duty, intitulat Advanced Warfare. Cei care au pre-comandat jocul se pot bucura de el începând cu 3 noiembrie.

Jocul a fost dezvoltat în premieră, exclusiv de americanii de la Sledgehammer Games, care au lucrat la el timp de trei ani. Este primul episod Call of Duty realizat în acest interval de timp, celelalte zece fiind dezvoltate timp de doi ani. Jocul, publicat de Activision, va fi disponibil pentru Microsoft Windows, PlayStation 4 și Xbox One. Nu lipsesc nici versiunile PS3 și Xbox 360, acestea fiind adaptate de către studioul High Moon.

Advanced Warfare se înscrie în bine-cunoscutul gen First Person Shooter (FPS). Dezvoltatorii promit schimbări majore de gameplay, atât soldatul controlat de jucător, cât și arsenalul pus la dispoziția acestuia fiind, parcă, desprinse din literatura SF. Mai exact, au fost introduse exoscheletele, ce le conferă jucătorilor mișcări îmbunătățite, precum sărituri la înălțime, mișcări bruște realizate în viteză pentru dezorientarea trăgătorilor adverși, abilități de camuflaj și biomecanică, armură avansată, precum și utilizarea simultană a mai multor elemente din arsenal.

Pe lângă muniția standard, a fost introdusă o clasă nouă de armament, alimentat cu energie, care, la rândul lui, diversifică dinamica de joc.

În cadrul campaniei single-player, în care ne este prezentat un câmp de război din viitor, sunt puse la dispoziția jucătorilor vehicule precum Hoverbikes și Drone, evident, concepute în modul cel mai futurist.

Firul narativ din Call of Duty: Advanced Warfare pleacă de la premiza că, în anul 2054, o organizație teroristă cunoscută sub inițialele KVA, pune în aplicare primul atentat global din istorie, distrugând, simultan, centralele nucleare ale tuturor țărilor dezvoltate de pe planetă, incluzând SUA. Drept urmare, infrastructurile celor mai influente țări de pe cinci continente sunt aruncate în aer, iar forțele armate tradiționale nu mai pot face față în lupta contra KVA și nici pentru a reinstaura ordinea în propriile țări. Ca o ultimă soluție, se înființează Corporații Militare Private, printre acestea numărându-se și cea numită Atlas, care ajunge să dețină supremația pe piața mondială a corporațiilor de gen. Liderul acestei corporații se numește Jonathan Irons și este interpretat de celebrul actor Kevin Spacey. Intenția acestuia este de a instaura o nouă ordine mondială, care să pună capăt stării de haos generalizat. Pe parcurs însă, va deveni evident că nici intențiile lui Irons nu sunt tocmai binevoitoare, acesta dovedindu-se un om cu porniri dictatoriale. Jucătorii vor intra în pielea unuia din angajații de elită ai Atlas, pe nume Jack Mitchell.

Partea de multiplayer, una din atracțiile principale ale jocurilor Call of Duty, cuprinde 13 hărți, la lansare, plus una bonus pentru cei care au pre-comandat jocul. Printre altele, jucătorii cu rezultate bune, în timpul meciurilor, vor avea ocazia să piloteze un robot numit Goliath. Nu a fost uitat nici modul cooperativ, în care o echipă de patru jucători încearcă să facă față valurilor succesive de inamici controlați de inteligența artificială.

Call of Duty este una dintre cele mai de succes francize din domeniul jocurilor video. Istoria jocurilor Call of Duty începe la 29 octombrie 2003, când a fost lansat, pentru PC, titlul omonim al celor de la Infinity Ward. Jocul, ce rula pe un motor grafic id Tech 3, aborda perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Un episod extrem de apreciat atât de gameri, cât și de critică, a fost cel de-al patrulea, Call of Duty 4: Modern Warfare. A fost lansat în noiembrie 2007 și a fost primul din serie, care a abordat aspecte ale războiului modern. Jocul a primit două continuări, în 2009 și 2011. În 2010, a apărut Blac Ops, realizat de cei de la Treyarch și amplasat în perioada Războiului Rece. La rândul lui, jocul a primit continuare Black Ops 2 în 2012, de data aceasta acțiunea fiind plasată în anul 2025.

Jocurile seriei sunt publicate de Activision și produse, în principal, de studiourile Infinity Ward și Treyarch. Sunt folosite diverse motoare grafice, printre care id Tech 3, Treyarch NGL și IW 5.0.

La 11 decembrie 2011, seria COD vânduse peste 100 de milioane de exemplare. Jucătorii au petrecut peste 1,6 miliarde de ore numai în luptele virtuale din COD: Modern Warfare 3.  


×