x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Chi Nei Tsang, masajul miraculos al chinezilor

Chi Nei Tsang, masajul miraculos al chinezilor

de Oana Portase    |    17 Mai 2017   •   22:10
Chi Nei Tsang, masajul miraculos al chinezilor
Sursa foto: Photographer: Suphakaln Wongcompune

“Sunt stresat!” sau “ Nu am timp” sunt răspunsurile pe care le dăm automat celor din jurul nostru când suntem întrebați ce mai facem, cum ne simțim sau dacă ieșim în oraș. Trăim sub imperiul stresului, iar ziua de 24 de ore pare de multe ori prea scurtă. Nu e de mirare că problemele de sănătate cu care se confruntă generația actuală sunt tot mai dese și mai grave. Să ne relaxăm a devenit o adevărată artă și este important să apăsăm butonul de pauză și să învățăm să fim sănătoși. Masajul este uneori soluția salvatoare. Ne relaxează, dar poate chiar să ne și vindece de anumite afecțiuni.

NIVELURILE CHI NEI TSANG

CNT I – masaj cu tehnici pe abdomen, piept și alte zone

CNT II – eliminarea energiilor negative care cauzează boli

CNT III – terapia Tok Sen, cu ciocănelul și dălțile de lemn

 

Pășește în lumea orientală și descoperă Chi Nei Tsang (CNT), un masaj considerat miraculos de mulți specialiști și benefic pentru oricine. Pe scurt, Chi Nei Tsang este un masaj abdominal care are efecte asupra întregului organism. “Poți zice că e un masaj visceral (Nei Tsang sunt organele interne, iar CNT se face în principal pe abdomen). Poți zice că e terapie cu energie – acel Chi din Chi Nei Tsang înseamnă energie. Poți spune că este o artă complexă a păstrării și recuperării sănătății pentru că lucrezi, de fapt, pe tot corpul. Chi Nei Tsang este promovat în primul rând ca un sistem de dezvoltare personală, de auto-cunoaștere, prin care îți dai seama, ca pacient, la ce nivel fizic, emoțional și mental te afli. Când primești o terapie simți nu doar disconfort fizic, dacă ești foarte încordat sau ai avut probleme de sănătate, ci afli și ce limite mentale ai, la ce idei mai puțin bune nu vrei să dai drumul; recunoști, față de tine, că nu faci destule pentru sănătatea ta”, spune Miruna Macavei, terapeut Chi Nei Tsang I, pentru Jurnalul Național.

Chi Nei Tsang vă va ajuta în problemele legate de digestie, de rinichi, ficat, chiar și în probleme legate de sistemul reproducător, iar lista beneficiilor este lungă.

 Noi considerăm pacienții/clienții drept studenți, adică le aducem aminte că responsabilitatea vindecării le revine în întregime și îi învățăm o serie de manevre simple pe care să și le facă ei acasă, între terapiile de la cabinet. Miruna Macavei, terapeut Chi Nei Tsang I

 

Care sunt beneficiile masajului abdominal

La terapia Chi Nei Tsang poate merge oricine. Nu trebuie să suferi de o afecțiune ca să apelezi la o astfel de terapie. Stresul ne afectează viața de zi cu zi îndeajuns, iar masajul ne va “reseta” întreg organismul. Beneficiile sale se întind și pe plan emoțional. “Prin Chi Nei Tsang, în primul rând scapi de tensiunile din abdomen și din plexul solar. Apoi, vei respira mai ușor pentru că există tehnici pentru eliberarea diafragmei. Vei avea o digestie și o eliminare mult mai bună pentru că se lucrează pe tot abdomenul, cu tehnici specifice pentru intestine, stomac, splină, pancreas, ficat etc. Vei elimina căldura în exces, toxinele adunate și emoțiile stocate în interiorul tău, pentru că terapeutul lucrează și cu energia, nu doar cu mâinile. Există tehnici speciale pentru sistemul limfatic, armonizarea pulsurilor și eliberearea mușchilor psoas”, mai spune Miruna Macavei, terapeut la Simplitao.

Specialiștii spun că Chi Nei Tsang are efecte și asupra feței, vei fi mai luminos și mai tânăr după câteva ședințe. Există și contraindicații. Terapia nu este recomandată pentru femeile însărcinate, pentru femeile cu sterilet, pentru persoanele cu stimulator cardiac sau pentru cei suferă de boli de piele.

La ce să te aștepți

Ce vârstă ai și cât stres ai acumulat până acum? Ce probleme de sănătate ai? Faci mișcare? Câtă apă bei și cam ce mănânci în fiecare zi? Cât timp stai nemișcat pe scaun? Acestea sunt întrebările pe care terapeutul ți le va pune la prima ședință. În funcție de răspunsuri, veți stabili un plan terapeutic. Starea de bine o vei simți după prima ședință, iar după 5 ședințe deja vei fi mai relaxat și cu mai puține probleme legate de sistemul digestiv, de somn și stres.

CU CE NE ÎMBRĂCĂM ȘI CÂT COSTĂ

Prețul mediu pentru o ședință: 100 – 200 de lei

CNT I – haine lejere, pacientul rămâne îmbrăcat, se dezgolește doar abdomenul

CNT III – în lenjerie intimă, acoperit cu un prosop

Învață să practici Chi Nei Tsang

Miruna a studiat tainele Chi Nei Tsang în Thailanda și după ce a descoperit rezultatele uimitoare, a decis să aducă această pracitcă și în țara noastră. Românii care nu au cum să ajungă în Thailanda au acum acces la cursurile Chi Nei Tsang în București. “Din 2014, o aducem în România pe doamna Jutta Kellenberger, instructor senior și directoarea ramurii terapeutice Chi Nei Tsang. Organizăm cursuri în București pentru ca toți cei care doresc să învețe CNT să nu mai facă eforturi mari să ajungă în Thailanda”, spune Miruna Macavei.

×
Subiecte în articol: Chi Nei Tsang