x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Copiii ar putea să își dea în judecată părinții pentru fotografiile postate pe rețelele de socializare

Copiii ar putea să își dea în judecată părinții pentru fotografiile postate pe rețelele de socializare

08 Mar 2016   •   17:45
Copiii ar putea să își dea în judecată părinții pentru fotografiile postate pe rețelele de socializare

Cu toții avem cel puțin o persoană în lista de prieteni de pe Facebook care postează constant poze cu copiii, cu nepoții sau cu alți micuți din familie.

Deși de multe ori s-a pus în discuție problema siguranței minorilor care apar în imagini, niciun părinte nu ezită să se mândrească cu odrasla în mediul online.

Potrivit spuselor lui Eric Delcroix, expert în drept online, în curând această situație va lua sfârșit.

Acesta a declarat pentru publicația Le Figaro: „În câțiva ani, copiii vor putea să își dea în judecată părinții pentru pozele pe care le-au publicat.”

Delcroix susține că minorii, în orice etapă a vieții, ar putea să își dorească ca imaginea lor să nu fi fost postată pe site-urile de socializare, fotografiile distribuite pe site-urile de socializare reprezentând o încălcare a dreptului la intimitate.

În consecință, în cazul în care copilul ia atitudine pe cale juridică, părintele care a postat fotografia sau fotografiile ar putea fi nevoit să îi plătească compensații materiale, informează theladbible.com.

Potrivit unei cercetări realizate în 2015 de către profesorii de la Universitatea din Michigan, 74% dintre persoane ezită să posteze fotogafii cu micuții lor pe site-urile de socializare, dar cu toate acestea, fac acest lucru pentru că și ceilalți îl fac.

Mai șocant de atât, 51% dintre părinți oferă informații personale, cu ajutorul cărora ar putea fi localizați minorii.
 

×