x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Arta celor 8 arme

Arta celor 8 arme

20 Apr 2017   •   23:10
Arta celor 8 arme
Sursa foto: elementals/Getty Images/iStockphoto

Cu toate că îl cunoaștem din filme drept “sportul sângeros” sau “lupta fără reguli”, Thai Box a cucerit întreaga lume și a ajuns și în sălile din România, dar cu reguli. Boxul thailandez este antrenamentul perfect pentru a ajunge la un corp de invidiat iar beneficiile sunt numeroase. Slăbim, devenim mai puternici, învățăm să ne apărăm și scăpăm de stres. Nu este un sport dedicat exclusiv bărbaților, fiind un antrenament bun și pentru femeile care vor să slăbească sau să se mențină în formă.

Thai Box mai este cunoscut și sub denumirea de Muay Thai și este sportul național al thailandezilor. Spectaculozitatea tehnicilor folosite în luptă l-au făcut cunoscut în întreaga lume. “Este un sport în care se poate folosi aproape orice segment al corpului uman pentru a lovi adversarul și anume pumnii, picioarele, coatele și genunchii. Thai Box este un sport dur care implică multă dedicare, antrenament și un psihic puternic. Datorită complexității și intensității antrenamentelor și a specificului tehnicilor folosite, Thai Boxul este ideal pentru oricine vrea sa slăbească, să-și modeleze corpul, să capete mai multă încredere în sine sau pur și simplu să învețe niște tehnici de autoapărare practice”, explică Adrian Bogdan, antrenor de box, pentru Jurnalul Național.

 

Ce înseamnă Muay Thai

Muay Thai înseamnă lupta om la om fără arme. Mai este cunoscut și ca „arta celor 8 arme”, acestea referindu-se de fapt la părțile corpului ce pot fi folosite în luptă: pumni, picioare, coate, genunchi. În paralel, în Thailanda se mai practică Krabbi Krabbong, adică arta luptei cu arme albe.

 

Dacă trecem peste clișeele oferite de filmele cu arte marțiale, vom descoperi un sport complex ce poate fi practicat de oricine. Pentru a ne modela corpul, alergatul pe bandă sau alte exerciții simple de la sală nu sunt suficiente. Mișcarea sub orice formă este indicată, însă contează mult și ce dorim să obținem. Prin antrenamentele de Thai Box se lucrează toți muschii corpului care, în timp, se vor tonifia, se vor întări și vor deveni mai rezistenți iar grăsimea în exces se va topi. De asemenea, tehnicile și exercițiile învățate în decursul antrenamentelor vor conduce la o coordonare și o flexibilitate mai bună. Un alt beneficiu important al practicării Thai Box este de natură psihică și anume scăderea nivelului de stres și creșterea încrederii în sine. Specialiștii chiar recomandă persoanelor care au un loc de muncă stresant să practice sporturi de contact, pentru a elibera din grijile acumulate.

Brațe ferme, talie suplă

Antrenamentele de Thai Box sunt solicitante și într-o singură sesiune putem arde chiar și 700 – 800 de calorii. Boxul thailandez ne va modela corpul așa cum dorim, fără să tragem prea mult de gantere. Grăsimea se topește iar mușchii devin mai fermi, visul oricărei femei. Sporturile de contact nu mai sunt demult eviate de femei, acestea înlocuind cu succes antrenamentele cardio intense.

Thai Box pentru orice vârstă

Muay Thai este un sport ce poate fi practicat de oricine, atât timp cât nu există probleme medicale serioase. Chiar și copiii pot practica Thai Box, fiind un sport care îi va modela și îi va disciplina. Ca și în cazul boxului european, este indicat ca antrenamentele să înceapă după vârsta de 10 ani, atunci când copiii pot înțelege mai bine mișcările și cerințele. “Pentru cei care au copii le pot spune că prin Thai Box îi pot ține pe cei mici departe de televizor și diferite gadgeturi mai ales că aceștia, în special băieții, sunt atrași de astfel de sporturi. Este important de știut faptul că practicarea corectă a acestui sport nu implică violența. Copiii pot învăța astfel să ducă o viața mai disciplinată, să își formeze un caracter puternic”, mai spune antrenorul.

Toată lumea ar trebui să facă mișcare indiferent de vârstă sau de sex. Indiferent că este vorba doar de dorința de a avea o condiție fizică mai bună sau de practicicarea acestui sport la nivel de performanță beneficiile sunt nenumărate, atât pe plan fizic, cât și în plan emoțional. Încercați măcar un singur antrenament să vedeți cum e și s-ar putea chiar să vă îndrăgostiți de acest sport.

BENEFICIILE BOXULUI THAILANDEZ

Se ard multe calorii la un antrenament

Slăbești sănătos

Înveți tehnici de autoapărare

Lucrezi toți mușchii corpului

Întărirea echilibrului mental

Scapi de stres

×
Subiecte în articol: Thai Box muay thai