x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Descoperă pașii fierbinți de Kizomba

Descoperă pașii fierbinți de Kizomba

de Oana Portase    |    26 Aug 2016   •   19:35
Descoperă pașii fierbinți de Kizomba

Dansurile latino sunt extrem de îndrăgite de români: de la salsa la tango, ringurile sunt încinse în toată țara. Însă dacă deschidem ușile unor studiouri de dans, descoperim și alte stiluri atrăgătoare. Kizomba sau Bachata sunt doar două dintre ele.

La școala de dans „con Sabor” (cu savoare), din București, puteți descifra senzualitatea acestor dansuri. Un loc conceput pentru a evada din cotidian: „Primii pași pe care îi faci în studio te conduc într-o lume conectată la dans și la energia subtilă pe care o degajă acesta. Este o lume nouă pe care o descoperi pas cu pas, în ritmul dansului ales”, explică Alexandru Dumitrescu, de la con Sabor.

Din inima Africii, pe ringul de dans din România

Kizomba este un dans cu totul special, care își are originile în ritmul african din Angola, unde s-a dezvoltat la sfârșitul anilor ‘70. „Fiind născut pe un continent cu istorie muzicală efervescentă, Kizomba este rezultatul unei evoluții: generațiile tinere, ascultând muzica tradițională numită “Semba”, au simțit că acesteia îi lipsește ceva, o tentă modernă și senzuală. Adăugând percuție electronică cu un ritm lent și foarte senzual a luat naștere Kizomba, dansul momentului. Pe parcursul anilor Kizomba s-a dezvoltat și s-a răspândit la nivel mondial ca un gen de muzică ce surprinde urechea și un dans ce îți îmbrățișează sufletul, de aceea este numit și Tangoul Angolez”, ne povestește Alexandru Dumitrescu.

Încinge o Bachata!

Dacă vrei să îi surprinzi pe cei din jurul tău cu un nou stil de dans, Bachata este o alegere bună. Un dans senzual, plin de pasiune și foarte complex. Muzica de Bachata este originară din Republica Dominicană și a derivat din muzica de chitară tradițională Pan-Americană începând cu anii 1960. Stilul de dans este deosebit și are influențe variate din alte dansuri, precum Tango, Kizomba, Zouk și dans contemporan. Cele mai populare stiluri de Bachata sunt Bachata tradițională, Bachata modernă, Bachatango și Bachata Dominicană.

Oricine poate intra în lumea dansului și să descopere noi culturi. Alexandru spune că pragul con Sabor este trecut atât de cursanți de 14-15 ani cât și de persoane trecute de a doua tinerețe. Pasiunea și dorința de a dansa e cea care primează, crede acesta.

Practice Party

La con Sabor, în fiecare săptămână se lasă și cu o petrecere la care poți demonstra ce ai învățat la cursuri. „Toți cursanții și oaspeții acestora sunt invitați în fiecare vineri seară, de la ora 20:30, să se bucure de o petrecere cu tematică de început de weekend. La petrecere socializăm prin dans și ne bucurăm de multe momente speciale împreună cu colegii, prietenii și instructorii școlii de dans. Practice Party-ul dă ocazia fiecăruia de a exersa ceea ce a deprins din arta dansului”, explică Alexandru.
Dacă vreți să mergeți la con Sabor, cursurile de dans se desfășoară în fiecare seară, de luni până vineri și câteodată în weekend. Pentru cei care au un program extrem de încărcat, există și varianta cursurilor particulare. Cursurile particulare de dans și dezvoltare personală se desfășoară în cadru restrâns, mai exact, la ele participi tu (și partenerul tau) împreună cu un instructor, iar durata unui curs particular este de o oră.

 De la sala de cursuri, la concursuri internaționale

An de an, instructorii con Sabor ajung la importante concursuri naționale și internaționale. Așa că veți învăța tango, Kizomba sau Bachata de la unii dintre cei mai buni. „Anul trecut, colegii noștri Alexandra și Octavian au participat cu un moment artistic la unul din cele mai mari congrese de Salsa, Bachata și Kizomba din Europa - Berlin Salsacongress unde suntem invitați și în acest an. În partea competitivă, colegii noștri Antonia și Razvan au numeroase clasări pe podium la diferite concursuri locale. Iar Lucian Stan, instructor de Tango Argentinian, împreună cu partenera lui, Raluca Aldea, au ajuns în luna Iulie în finala Campionatului European de Tango Argentinian”, spune Alexandru.

 

Dansul reprezintă o formă de artă, o activitate fizică dar și o metodă foarte bună de evadare din stresul cotidian

Povestea con Sabor: „Suntem un grup de prieteni entuziaști, pasionați de muzică, dans și dezvoltare personală, uniți de-a lungul timpului de minunata lume a dansului. Prin dans, împreună putem schimba lumea în bine și transmitem la cursuri, workshop-uri și evenimente experiențele și trăirile acumulate de-a lungul anilor”.

×