x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Fericirea în cuplu durează 2 ani, 6 luni şi 24 de zile! Află care e REȚETA FERICIRII

Fericirea în cuplu durează 2 ani, 6 luni şi 24 de zile! Află care e REȚETA FERICIRII

30 Iun 2014   •   22:58
Fericirea în cuplu durează 2 ani, 6 luni şi 24 de zile! Află care e REȚETA FERICIRII

Partidele regulate de sex pot salva căsniciile cu probleme. Secretul constă în eliberarea după fiecare act sexual a endomorfinelor, supranumite „hormonii fericirii”.

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Tennessee, fericirea în cadrul unui cuplu durează, în medie, 2 ani, 6 luni şi 24 de zile. După perioada respectivă, între cei doi parteneri intervine obişnuinţa, rutina fiind singurul element care îi mai leagă.

Citește și Fața neștiută a lui Nostradamus: a inventat somniferele, prăjiturile-medicament și afrodiziacele... pentru bărbați însurați

Pentru a preveni instalarea monotoniei, cercetătorii recomandă o „rată săptămânală” de cel puţin trei contacte se­xuale. James McNulty şi Michelle Russell, autorii studiului amintit, susţin că, după o partidă de amor, partenerii renunţă la relaţiile tensionante dintre ei apărute anterior în favoarea unor legături mai paşnice. Pentru realizarea studiului, savanţii ame­ricani au apelat la un eşantion format din 144 de persoane căsătorite. În timpul supravegherii subiecţilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că, în cadrul celor mai multe cupluri, numărul partidelor de sex se reduce continuu de la un an la altul. În cazul a 90% dintre perechi, „recordul” în materie de partide de sex a fost atins în primele şase luni de căsătorie. După perioada respectivă, frecvenţa partidelor de sex s-a diminuat substanţial, astfel încât, partene­rii a 70% dintre cupluri au ajuns să între­ţină, după patru ani de căsnicie, doar 3 raporturi sexuale pe lună, fenomenul respectiv influenţând negativ viaţa de cuplu.

REŢETA FERICIRII 
................................
Citeste continuarea AICI

×
Subiecte în articol: felicia cuplu