x close

Iată ce spune culoarea ochilor despre personalitatea ta

0
06 Mar 2016 - 12:01
Iată ce spune culoarea ochilor despre personalitatea ta


Savanții de la Universitatea din Orebro au realizat un studiu referitor la legătura dintre culoarea irisului și personalitate și au descoperit că genele responsabile pentru lobii frontali au efect și asupra ochilor.

Astfel, un anumit timp de comportament se întâlnește cu precădere la persoanele care au aceeași culoare a irisului, informează abc.es.

Potrivit rezultatelor acestei cercetări, caracteristicile comportamentale în funcție de culoarea ochilor ar fi:


Ochi verzi
Dacă ai ochi verzi, ești o norocos/norocoasă. Aparent, cei din jur te percep ca pe o persoană seducătoare, atractivă și misterioasă. Un sondaj de opinie a arătat că „sexy” este adjectivul atribuit cel mai des persoanelor cu ochi verzi și că dacă și-ar putea schimba culoarea ochilor, majoritatea respondenților ar alege un iris verde.

Ochii verzi prezintă un echilibru de melanină, indivizii fiind considerați agreabili și dominanți precum cei cu ochi căprui, dar și puternici și prudenți, asemenea celor cu ochi albaștri.


Ochi căprui închis/negri
Cel mai probabil, ești un lider înnăscut. Chiar dacă nu te afli într-o funcție de conducere, vei fi surprins să afli că așa ești văzut de cei din jur.

Nuanța de maro închis, aproape negru a ochilor este una din cele mai rare. În consecință, posesorii sunt percepuți ca persoane misterioase, dar în același timp extrem de agrebile. Un studiu publicat de o altă revistă a arătat că persoanele cu ochi închiși consumă mai puțin alcool și sunt mai bune la sporturi care implică lovituri, precum tenisul.


Ochi albaștri
Posedă o forță interioară și fizică enormă, chiar dacă nu mulți oameni observă acest lucru. De fapt, când te cunosc pentru prima dată, persoanele te judecă negativ, considerându-te slab, timid și mult prea rigid.

Persoanelor cu ochi albaștri li se atribuie și alte adjective cu o conotație nu tocmai pozitivă, precum „competivi” sau „egoiști”, iar copiii cu ochi albaștri sunt mai fricoși și mai puțin deschiși.


Ochii gri
Ochii gri sunt foarte rari și, în realitate, sunt o varietate a albastrului. Astfel, caracteristicile acestor persoane sunt imposibil de intuit. Dacă nuanța de gri este mai închisă, cel mai probabil, aveți o personalitate ambiguă, care se adaptează în fucție de context.

Dacă irisul este gri deschis, cel mai probabil sunteți empatic și preocupat de problemele celor din jur, doar că nu sunteți luat în serios.


Ochi de culoarea alunei
Acești ochi sunt schimbători, în funcție de lumină și de momentul zilei. Personalitatea acestor indivizi este special și diferită. Sunt greu de citit, independenți, încrezători și spontani. Cantitatea de melanină variază de la o persoană la alta și de aceea, specialiștilor le este greu să menționeze cu exactitate trăsăturile.


Ochi căprui
După cum s-a precizat în cazul ochilor negri/căprui închis, irisul maro este dat de melanina din organism. Persoanele cu ochi căprui sunt agreabile, asertive și demne de încredere.

Un studiu desfășurat la Universitatea din Praga i-a descris pe oamenii cu ochi caprui ca fiind loiali, respectuoși și gentili.
 
Citeşte mai multe despre:   ochi,   culoarea ochilor,   culoarea irisului,   iris,   ochii

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 1994


Mai multe titluri din categorie

NAPOLEON Bonaparte e VINOVAT pentru BICARBONATUL DE SODIU din rețeta de MITITEI? Nici nu ți-ai fi imaginat asta!

NAPOLEON Bonaparte e VINOVAT pentru BICARBONATUL DE SODIU din rețeta de MITITEI? Nici nu ți-ai fi imaginat asta!
Mititeii cu bicarbonat de sodiu – scriam și într-o altă intervenție a mea în această pagină – aparțin veacului al XX-lea. Trecuseră deja trei decenii de la „botezul” lor de...

Actul de „naștere” a mititeilor cu bicarbonat de sodiu - o scrisoare de la 1920

Actul de „naștere” a mititeilor cu bicarbonat de sodiu - o scrisoare de la 1920
Mititeii cu bicarbonat de sodiu au început a se prepara la noi pe la 1900. Într-o listă din 1902, cu necesarul de ingrediente, la restaurantul Caru’ cu bere, apare și azi mult-pârâtul...

Destinația săptămânii. Istanbul, orașul de pe două continente

Destinația săptămânii. Istanbul, orașul de pe două continente
Istanbul este una dintre cele mai fascinante metropole din lume, aflându-se pe două continente, Europa și Asia. Ascunde comori culturale ce se îmbină armonios într-un oraș cu o atmosferă...

O cunoscută cântăreață, nevoită să îşi amâne nunta: „Pe Doru meu îl apucase dorul de ducă!”

O cunoscută cântăreață, nevoită să îşi amâne nunta: „Pe Doru meu îl apucase dorul de ducă!”
Galerie Foto Dacă e sâmbătă după-amiaza, e rândul vedetelor să demonstreze că au o jumătate ideală, alături de care formează cuplul perfect, în cadrul emisiunii „2k1”, difuzată...

Bărbatul ce cele mai drastice modificări ale feței, prezent la Transilvania Tattoo Expo

Bărbatul ce cele mai drastice modificări ale feței, prezent la Transilvania Tattoo Expo
Cel mai modificat om din lume, care şi-a tăiat urechile şi nasul, şi-a introdus implanturi în cap şi şi-a tatuat chiar şi ochii, venezueleanul Henry Rodriguez a ajuns pentru prima dată în Europa, la...

Se schimbă Codul bunelor maniere. Șapte reguli noi de bună purtare

Se schimbă Codul bunelor maniere. Șapte reguli noi de bună purtare
Codul bunelor maniere rămâ­ne cartea sfântă pe care trebuie să o respectăm cu toții când ne gândim la educație și bun-simț. Vremurile s-au schimbat, multe reguli au rămas...

Umplerea borșului de huște (o tradiție românească)

Umplerea borșului de huște (o tradiție românească)
 Multe dintre retetele romanesti pentru începutul mesei se acresc cu... borș. Românul nu este adeptul supelor clare și dulci! Iar dacă vrei să respecți tradiția culinară, să gătești acele retet...

Probleme la începutul căsniciei: “Eram căsătoriţi şi eu o conduceam pe soţia mea acasă la ea şi eu mergeam la mine acasă!”

Probleme la începutul căsniciei: “Eram căsătoriţi şi eu o conduceam pe soţia mea acasă la ea şi eu mergeam la mine acasă!”
Galerie Foto Sunt împreună de aproape patru ani de zile şi au trei copii, băieţelul David, pentru botezul căruia se pregătesc zilelea acestea, dar şi câte o fetiţă fiecare, din casătoriile anterioare, şi se...

Ciorba de dovlecei cu aguridă (rețetă bătrânească)

Ciorba de dovlecei cu aguridă (rețetă bătrânească)
Ciorba de dovlecei cu aguridă răcorea lesne zilele de sfârșit de mai și de-nceput de primavara ale bătrânilor noștri, mai ales că se putea mânca și rece, luând-o bărbații satului,...

Cheloo, obligat să-i înveţe pe elevi dansuri şi colinde

Cheloo, obligat să-i înveţe pe elevi dansuri şi colinde
Galerie Foto Cheloo, solistul trupei Paraziţii, şi-a început munca în folo­sul comunităţii după ce procurorii ploieşteni l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru consum de...

După 13 ani, Zuckerberg a primit diplomă de la Harvard

După 13 ani, Zuckerberg a primit diplomă de la Harvard
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a primit în cele din urmă diploma - cu titlu onorific - joi la Harvard, la 13 ani după ce a părăsit băncile prestigioasei universităţi americane, informează France...

Hribi uscați cu usturoi (veche rețetă românească)

Hribi uscați cu usturoi (veche rețetă românească)
Între autorii de cărți de bucate din zilele noastre, Maria Cristea Șoimu se remarcă prin tenacitatea cu care caută, încă, în cuhniile țărănești, rețetele vechi ale neamului. Așa am...

Șnițel de cașcaval (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Șnițel de cașcaval (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Șnițel de cașcaval, după rețeta lui Radu Anton Roman este un preparat deosebit, delicios, o alternativă la clasicul cașcaval pane. Cine crede, cinstind vorbind, ca asa ceva ar putea fi o reteta...

Șalău cu maioneză, pentru fețe boierești (rețetă de la 1830)

Șalău cu maioneză, pentru fețe boierești (rețetă de la 1830)
Pe la 1830, Sfatul Orășenesc al orașului București, sub blânda păstorire a boierului Grigore Grădișteanu, a hotărât ca în fiecare văpsea (adecă sectoarele orașului de astăzi), să...

REŢETA ZILEI: Tagliatelle cu mazăre, bacon şi sos de smântână

REŢETA ZILEI: Tagliatelle cu mazăre, bacon şi sos de smântână
Ingrediente: 150 g taliatelle, 100 g mazăre, 100 ml smântână groasă, 150 g bacon, parmezan, pătrunjel Mod de preparare: Fierbe pastele, în apă cu sare, în funcţie de...
Serviciul de email marketing furnizat de