x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Iată ce spune culoarea ochilor despre personalitatea ta

Iată ce spune culoarea ochilor despre personalitatea ta

06 Mar 2016   •   12:01
Iată ce spune culoarea ochilor despre personalitatea ta

Savanții de la Universitatea din Orebro au realizat un studiu referitor la legătura dintre culoarea irisului și personalitate și au descoperit că genele responsabile pentru lobii frontali au efect și asupra ochilor.

Astfel, un anumit timp de comportament se întâlnește cu precădere la persoanele care au aceeași culoare a irisului, informează abc.es.

Potrivit rezultatelor acestei cercetări, caracteristicile comportamentale în funcție de culoarea ochilor ar fi:


Ochi verzi
Dacă ai ochi verzi, ești o norocos/norocoasă. Aparent, cei din jur te percep ca pe o persoană seducătoare, atractivă și misterioasă. Un sondaj de opinie a arătat că „sexy” este adjectivul atribuit cel mai des persoanelor cu ochi verzi și că dacă și-ar putea schimba culoarea ochilor, majoritatea respondenților ar alege un iris verde.

Ochii verzi prezintă un echilibru de melanină, indivizii fiind considerați agreabili și dominanți precum cei cu ochi căprui, dar și puternici și prudenți, asemenea celor cu ochi albaștri.


Ochi căprui închis/negri
Cel mai probabil, ești un lider înnăscut. Chiar dacă nu te afli într-o funcție de conducere, vei fi surprins să afli că așa ești văzut de cei din jur.

Nuanța de maro închis, aproape negru a ochilor este una din cele mai rare. În consecință, posesorii sunt percepuți ca persoane misterioase, dar în același timp extrem de agrebile. Un studiu publicat de o altă revistă a arătat că persoanele cu ochi închiși consumă mai puțin alcool și sunt mai bune la sporturi care implică lovituri, precum tenisul.


Ochi albaștri
Posedă o forță interioară și fizică enormă, chiar dacă nu mulți oameni observă acest lucru. De fapt, când te cunosc pentru prima dată, persoanele te judecă negativ, considerându-te slab, timid și mult prea rigid.

Persoanelor cu ochi albaștri li se atribuie și alte adjective cu o conotație nu tocmai pozitivă, precum „competivi” sau „egoiști”, iar copiii cu ochi albaștri sunt mai fricoși și mai puțin deschiși.


Ochii gri
Ochii gri sunt foarte rari și, în realitate, sunt o varietate a albastrului. Astfel, caracteristicile acestor persoane sunt imposibil de intuit. Dacă nuanța de gri este mai închisă, cel mai probabil, aveți o personalitate ambiguă, care se adaptează în fucție de context.

Dacă irisul este gri deschis, cel mai probabil sunteți empatic și preocupat de problemele celor din jur, doar că nu sunteți luat în serios.


Ochi de culoarea alunei
Acești ochi sunt schimbători, în funcție de lumină și de momentul zilei. Personalitatea acestor indivizi este special și diferită. Sunt greu de citit, independenți, încrezători și spontani. Cantitatea de melanină variază de la o persoană la alta și de aceea, specialiștilor le este greu să menționeze cu exactitate trăsăturile.


Ochi căprui
După cum s-a precizat în cazul ochilor negri/căprui închis, irisul maro este dat de melanina din organism. Persoanele cu ochi căprui sunt agreabile, asertive și demne de încredere.

Un studiu desfășurat la Universitatea din Praga i-a descris pe oamenii cu ochi caprui ca fiind loiali, respectuoși și gentili.
 

×