x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby O nouă modalitate de a face Yoga

O nouă modalitate de a face Yoga

de Oana Portase    |    09 Oct 2015   •   08:51
O nouă modalitate de a face Yoga

Așa cum ne îngrijim trupul și spiritul are nevoie de atenția noastră, iar Yoga este o practică cunoscută și populară în acest sens. Necunoscătorii percep Yoga fie ca pe o religie sau o formă de rugăciune, fie ca pe un sport. Yoga are o istorie de 5000 de ani, iar în India este un mijloc de desăvârșire fizică și spirituală. De-a lungul anilor, a cunoscut mai multe transformări și a fost adaptată zilelor noastre agitate, cu multe ore de muncă și puțin timp pentru relaxare.

Modificări britanice

Londonezii Max și Nick, practicanți de Yoga, au observat că multe persoane sunt intimidate de gradul de dificultate al acestei activități: pozițiile contorsionate, grele și ideea că Yoga este doar pentru cei inițiați. Britanicii au vrut să facă din Yoga o practică accesibilă și distractivă, așa că au creat Hotpod Yoga: un studio portabil şi gonflabil încălzit și o practică accesibilă oricui. Hotpod Yoga a apărut pe piață în 2013, iar acum prinde rădăcini în mai multe țări europene, inclusiv în România. Conceptul Hotpod Yoga a fost adus în țara noastră de trei prietene cu experienţă în finanţe, consultanţă, marketing şi PR, care au decis să-şi urmeze pasiunea pentru yoga.

“Hotpod Yoga este o variantă foarte accesibilă de hot yoga într-un spaţiu unic – un studio gonflabil încălzit la 37°C. Formula noastră este exercițiu fizic intens, relaxare, calmare și detoxifiere. Ce ne diferenţiază faţă de alte şedinţe yoga este experienţa inedită pe care studioul gonflabil o aduce clienţilor noştri. Nu este doar o cameră, ci este un micro-univers, unde datorită căldurii, luminii atmosferice şi aromaterapiei te vei simţi izolat de lumea exterioară şi te vei putea concentra doar pe corpul şi mintea ta”, spun reprezentanții Hotpod Yoga în România.


700 de calorii, pierdute la o singură ședință

Cheia Hotpod Yoga este căldura, ședințele se fac doar la 37 de grade Celsius, un lucru benefic și pentru cei care vor să slăbească, pentru că se pot arde până la 700 de calorii. “Căldura îţi va face inima şi plămânii să lucreze mai mult, ajutându-te să arzi mai multe calorii şi să beneficiezi de un exerciţiu cardio intens. Căldura creşte flexibilitatea, relaxând muşchii şi încheieturile şi în acest fel prevenind accidentările. Transpiraţia ajută la eliminarea toxinelor, curăţând întregul corp. Dar mai mult decât orice este pur şi simplu plăcut şi perfect pentru relaxare.”, explică Alexa Boeriu, co-fondator Hotpod Yoga România. Pe lângă slăbit, beneficiile aduse de Hotpod Yoga sunt numeroase: o flexibilitate crescută, muşchi mai puternici, rezistenţa cardio mărită, articulaţii mai flexibile, o postură mai bună, detoxifiere, putere de concentrare mai mare și reducerea stresului şi anxietăţii.

PREȚURI
O ședință/60 de minute - 50 de lei
10 ședințe/12 săptămâni – 350 de lei
Abonament lunar nelimitat – 290 de lei

ECHIPAMENT NECESAR
Femei – pantaloni elastici sau scurți, maiou sau tricou
Bărbați – pantaloni scurți și un tricou

Cine nu poate participa

Pentru că studioul este încălzit și se transpiră foarte mult, ședințele de Hotpod Yoga nu sunt recomandate pentru gravide și copii. “Tensiunea mare sau mică poate fi o problemă, ca de asemenea orice boală de inimă, astm sau ameţeală. Dacă aveţi probleme cu încheieturile, muşchii sau dacă aţi trecut recent printr-o operaţie este recomandat să faceţi exerciţiile cu atenţie. Trebuie să vă cunoaşteţi limitele proprii, să aveţi permisiunea doctorului înainte de a începe acest tip de practică şi întotdeauna să menţionaţi instructorilor noștri orice problemă de sănătate”, spune Alexa Boeriu.

Hotpod Yoga este de 8 luni în România și momentan se practică doar în București. Fondatoarele Hotpod Yoga România intenționează să se extindă și în țară, mai ales că cererea este mare.

×