x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Obezitatea la pisici - și asta e o problemă!

Obezitatea la pisici - și asta e o problemă!

25 Iul 2015   •   03:14
Obezitatea la pisici - și asta e o problemă!

Ca şi oamenii, animalele de companie sunt predispuse, dacă sunt sedentare, la obezitate şi, implicit, la problemele de sănătate cauzate de această afecţiune.

Atât pisicile cât şi căţeii de casă suferă într-o proporţie destul de mare din cauza supraponderalităţii. Din acest motiv îşi pierd agilitatea şi ajung să aibă probleme cu inima, să sufere de artrită sau diabet. De aceea, este esenţial ca în cazul în care aveţi un animăluţ de companie supraponderal, să faceţi tot posibilul pentru a-l readuce la greutatea normală, asigurându-i astfel o stare de sănătate bună.
Ca şi la oameni, una dintre cele mai comune cauze ale obezităţii este consumul a mai multor calorii decât are nevoie corpul pentru a produce energie. Astfel că, pe măsură ce grăsimea se depune, animăluţul tău de companie va începe să se mişte mai încet, inima va trebui să lucreze mai mult pentru a pompa sângele, astfel că pot surveni probleme cardiace. Grăsimea ajută, de asemenea, la reţinerea toxinelor în corp, iar dacă neglijaţi alimentaţia căţelului sau pisicii mai mult decât e necesar, este foarte probabil ca starea lui de sănătate să se agraveze în timp.

Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmezi în cazul în care animalul tău depăşeşte greutatea normală:
.......................

Citește mai departe pe REVISTA FELICIA
 

×