x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Prima piscină cu bile pentru adulți din România

Prima piscină cu bile pentru adulți din România

de Oana Portase    |    27 Mai 2016   •   12:24
Prima piscină cu bile pentru adulți din România

De multe ori trecem pe lângă spațiile de joacă pentru copii și îi vedem cum se bucură în micile piscine cu bile și parcă ne-am dori și noi să ne aruncăm alături de de cei mici. De ce? Să ne relaxăm, să uităm de griji sau să ne întoarcem pentru câteva momente la copilărie. Două tinere din București s-au gândit și la cei mari și au adus un concept unic în România: Piscina Urbană. Au vrut astfel să își îndeplinească un vis și să aducă bucurie și în viața adulților. În spatele Piscinei Urbane se află Ana (28 ani) și Adina (30 ani). Au studiat Marketing, respectiv Finanțe, și amândouă au background în zona creativă - publicitate & media online. 

„Piscina Urbană este un spațiu de bine. Este primul ballpit din România, dedicat adulților. Am umplut o cameră de 40 de mp cu 100.000 bile din plastic. Bilele nu sunt mate, sunt 30% transparente, pentru a crea un efect de „spumă" cât mai plăcut vizual. Conceptul a fost gândit în principal pentru adulți, tocmai pentru că noi, copiii mai mari, nu avem acces la spații de joacă de acest fel. Până să demarăm proiectul am făcut o mică cercetare între prieteni din categorii de vârstă diferite, iar feedback-ul a fost unanim: „Daaaa, întotdeauna mi-am dorit să mă arunc în bilele din spațiile de joacă pentru copii!” Bineînțeles, și copiii sunt bineveniți, de la orice vârste. Am avut vizitatori de 2-3 ani și până la 13-14 ani. Cei până în 12 ani trebuie supravegheați în permanență de părinți, însă suprvegherea se transformă în joacă. E o ocazie foarte bună pentru părinți de a petrece timp cu copilul, să se joace în voie. Se întărește conexiunea părinte-copil atunci când se joacă împreună. După o oră de joacă, toată lumea, adulți sau copii, are un zâmbet mare pe față, obrajii roșii și o energie foarte bună”, ne povestește Ana.

Cum a pornit totul

Cele două au vrut să mai copilărească și să îi ajute și pe adulți să facă același lucru.

Ana ne spune că întotdeauna a căutat modalități inedite de a petrece timpul și locuri, oameni, activități noi. Așa că mai în glumă, mai în serios, un ballpit pentru adulți le-a părut celor două o idee de business cu potențial. „Pentru noi, contextul a fost foarte bun pentru că în aceeași perioadă am descoperit un concurs de idei de afaceri cu finanțări europene nerambursabile la care am aplicat și prin care am putut acoperi o parte din costurile inițiale. Ne-am decis să pornim proiectul, am făcut planul de afaceri și toată documentația necesară, iar în scurt timp am primit și răspunsul pozitiv”, spune Ana.

Program și tarife

Piscina Urbană este concepută special pentru persoanele care lucrează în timpul zilei, așa că programul este adaptat în funcție de disponibilitatea lor. Ballpit-ul este deschis de marți până vineri între orele 19:00 și 22:00, iar în weekend de la 10:00 la 22:00. O oră la Piscina Urbană costă 30 de lei pentru o persoană, iar pentru grupuri există pachete speciale. Copiii până în 12 ani intră gratuit, însoțiți de un adult. Accesul în spațiul cu bile se face în baza unei programări. În același timp pot fi programate până la 5-6 persoane care nu se cunosc între ele, iar grupuri până la 10-12 persoane.

Petreceri la Piscina Urbană 

Un loc care are menirea de a aduce bucurie în viața adulților mult prea stresați este și un loc ideal pentru petreceri. „Am organizat și petreceri atât pentru adulți cât și pentru copii. Cei care și-au invitat prietenii la Piscina Urbană au vrut să-și sărbătorească ziua diferit, să mai copilărească un pic. Toată lumea s-a distrat de minune. Am mai avut petreceri surpriză organziate de prieteni pentru sărbătoriți care nu știau unde vin. Și bineînțeles, petreceri cu copii”, ne mai spune Ana.

Încălţaţi sau descălţaţi?

În spațiul cu bile se intră fără încălțări. Pe jos există un strat moale protector, astfel încât chiar dacă sar și plojează între bile, vizitatorii să nu se accidenteze. Bilele în sine sunt foarte sigure, sunt suficient de rezistente pentru a atenua impactul, explică Ana.

Ceainăria, pentru relaxare sau workshop

După o „bălăceală” printre bile, distracția la Piscina Urbană nu s-a încheiat. Cele două tinere au vrut să facă locul cât mai primitor așa că lângă camera cu bile se află și o ceainărie pentru cei care vor să stea să bea ceva.

„Ballpit-ul Piscina Urbană este amenajat într-o casă foarte primitoare, pe care am gândit-o ca o sufragerie mare unde te poți întâlni cu prietenii seara după birou. Pentru ceainărie avem două camere, iar una dintre ele găzduiește și workshopuri sau meet-up-uri. Focusul princial al Piscinei Urbane este ballpit-ul, însă alături am dezvoltat și o ceainărie unde se pot desfășura diverse activități - boardgames, cărți de colorat pentru adulți, seri de lectură, workshopuri, ateliere, iar spațiul îl punem la dispoziție artiștilor pentru expoziții”, spune Ana.

 

Ana ne spune că Piscina Urbană este primul și singurul spațiu de acest fel din România. În lume, au mai exitat două de dimensiuni mari – în Londra și Washington, iar ulterior au mai apărut în San Francisco și în Manila. „Probabil multă lume se intreabă ce faci o oră într-o cameră plină cu bile din plastic. Pur si simplu, redevii din nou copil, jucându-te fără niciun target impus. E un sentiment pe care noi, ca adulți, nu îl mai avem de la o vârstă.”, încheie Ana.

×
Subiecte în articol: piscina adulţi romania