x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Sporturi inedite pe care le poți practica în apă

Sporturi inedite pe care le poți practica în apă

de Oana Portase    |    17 Mar 2017   •   19:00
Sporturi inedite pe care le poți practica în apă

De la aqua step, la aqua biking, sporturile ce pot fi practicate în bazin cresc în popularitate. Aceste antrenamente combină ce e mai bun din fiecare sport. Orice mișcare în apă cere un efort suplimentar așa că ne lucrăm mușchii mai intes decât la sală, iar partea bună este că nu resimțim acest efort atât de puternic. Aquagimnastica a suferit numeroase transformări de-a lungul anilor, lucru ce a dus la apariția unor sporturi înrudite.

Înotul este considerat unul dintre cele mai sănătoase sporturi. Ne modelează corpul, ne lucrează toți mușchii, ne îmbunătățește respirația și, în același timp, ne relaxează mintea. Este potrivit pentru toate vârstele, iar lista beneficiilor este numeroasă. Dacă îl combinăm cu alte sporturi, atunci mersul la piscină devine o provocare, dar și o formă de distracție și relaxare. Un astfel de sport inedit este aqua jogging-ul, care înseamnă de fapt să alergi în apă. Pentru acest antrenament este nevoie de un echipament special, care este compus dintr-o centură de plutire și încălțăminte. Intrați echipați în apă și începeți alergatul. Important este să nu vă lăsați prea mult în față sau în spate, încercați să țineți corpul drept și pur și simplu să alergați. Alergatul în apă ne va menaja articulațiile, pentru că nu există impactul cu solul. Aqua jogging este practicat chiar și de sportivii răniți, în sesiunile de recuperare. În apă cântărim mai puțin, presiunea asupra articulațiilor nu există, mușchii sunt lucrați armonios, iar riscurile să ne rănim sunt mai mici. Cu toate acestea, o sesiune de aqua jogging necesită un efort ridicat. La un singur antrenament putem arde între 500 și 900 de calorii.

 

NOILE SPORTURI DE PISCINĂ

Aqua jogging – alergatul în apă

Aqua step-ul – antrenament step în piscină

Aqua boxing – box cu mănuși speciale

Aqua biking – pedalăm pe biciclete în apă

 

Ce este aqua step

Micuța treaptă din sălile de fitness pe care urcăm și coborâm neîncetat pentru a arde calorii ajunge acum și în apă. Exercițiile sunt asemănătoare cu cele de la clasele tradiționale, doar că se simt ceva mai ușoare. Aqua step este un antrenament ideal pentru lucrarea abdomenului, șoldurilor și picioarelor. Nu este nevoie de echipament special, costumul de baie fiind suficient.

Împarte pumni în apă

Pozele cu Muhammad Ali antrenându-se sub apă sunt faimoase în întreaga lume. Mulți sportivi renumiți și-au mutat antrenamentele în bazin pentru a-și îmbunătăți condiția fizică. După antrenamentele de karate în apă, acum putem practica și boxul în piscină. Pentru rezultate mai bune, antrenamentele se desfășoară cu ajutorul unor mănuși speciale. Loviturile nu vor fi la fel de puternice ca în ringul de box, însă antrenamentul poate fi la fel de eficient. Boxul în apă ne va întări brațele și în același timp ne va dezvolta forța, viteza și echilibrul.

 

BENEFICIILE ANTRENAMENTELOR ÎN APĂ

  • Ardem calorii fără a pune presiune pe articulații
  • Persoanele supraponderale pot face mișcare mai ușor
  • Întăresc inima
  • Îmbunătățesc flexibilitatea și echilibrul
  • Îmbunătățesc postura
  • Reduc durerile de spate
  • Cresc masa musculară
  • Au efect relaxant

 

Pedalează fără să obosești

Chiar și îndrăgita bicicletă a fost scufundată în apă pentru aqua fitness. O oră de ciclism în apă nu presupune prea mult efort la prima vedere. Doar partea de jos a corpului va fi în apă, iar pedalatul se poate desfășura în picioarele goale sau cu încălțăminte specială. De obicei, pedalele bicicletelor din apă au bretele pentru a fixa piciorul cât mai bine. Aqua biking este ideal pentru a stimula sistemul venos și cel limfatic, antrenamentul fiind ca un masaj pentru picioare. Arderea caloriilor și reducerea celulitei sunt punctele forte ale acestei activități fizice.

Toate aceste sporturi au beneficii importante asupra sănătății. Nu doar că vom arăta mai bine, dar ne vom și simți bine. Mișcarea în apă arde multe calorii și ne ajută să ne menajăm articulațiile, în special genunchii și gleznele. De altfel, apa are și efect terapeutic pentru că reduce durerile de spate, reduce stresul și ne relaxează. Totodată ne vom îmbunătăți postura, flexibilitatea, mobilitatea și echilibrul.

 

×