x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Un skatepark din estul Londrei a fost înscris în categoria monumentelor istorice

Un skatepark din estul Londrei a fost înscris în categoria monumentelor istorice

29 Oct 2014   •   14:59
Un skatepark din estul Londrei a fost înscris în categoria monumentelor istorice

Un skatepark din estul Londrei a fost înscris în categoria monumentelor istorice, o premieră în Europa, a anunțat miercuri English Heritage, organism public ce se ocupă cu administrarea patrimoniului britanic.

Construit în 1978, când acest sport apărut în California a luat avânt în Marea Britanie, Rom skatepark din Hornchurch este al doilea din lume care se bucură de această onoare, relatează AFP. Primul a fost Bro Bowl din Tampa (Florida), în octombrie 2013, astăzi amenințat cu demolarea de autoritățile americane locale.

Înscrierea în categoria monumentelor istorice engleze asigură o anumită protecție, dar nu oferă garanții împotriva unei eventuale demolări în viitor. 'Skatebord-ul este mai mult decât un sport, a devenit un cult mondial. Rom este cea mai notabilă expresie în Anglia a acestei culturi și suntem încântați să îi menținem interesul pentru generațiile viitoare datorită înscrierii' în patrimoniu, a spus Roger Bowdler, responsabil cu desemnarea obiectivelor.

Skaterii londonezi susținuți de primarul Boris Johnson au reușit în luna februarie să stopeze proiectul de demolare a unui alt skatepark, celebrul Southbank Center de pe malul sudic al Tamisei, amintește AFP. 

×