x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hora Unirii, cu Piedone, în Piaţa Progresul - cea mai mare piaţă din Capitală

Hora Unirii, cu Piedone, în Piaţa Progresul - cea mai mare piaţă din Capitală

de Diana Scarlat    |    24 Ian 2013   •   16:14
Hora Unirii, cu Piedone, în Piaţa Progresul - cea mai mare piaţă din Capitală

Mii de oameni din sectorul 4 al Capitalei s-au înghesuit astăzi să vadă cea mai mare piaţă din Bucureşti, unde au sărbătorit şi 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, intrând în hora unirii împreună cu primarul Cristian Popescu-Piedone şi cu ansambluri folclorice pline de culoare.

La exact un an şi o zi de la turnarea pietrei de temelie, Complexul Comercial Agroalimentar Progresul a fost inaugurat cu mare fast. Complexul are o suprafaţă de  17.710 metri pătraţi, scări rulante şi parcare de 250 de locuri la ultimul nivel. “În prezent, se mai lucrează la finalizarea accesului în parcarea supraterană a pieţei, acţiuni care nu afectează desfăşurarea activităţii comercianţilor, aceştia având şi posibilitatea de a se aproviziona cu mărfuri folosind accesul lateral în clădire. Valoarea totală a investiţiei este de 36.829.667, 95 de lei, aceasta fiind realizată prin intermediul unui credit bancar, a cărui rambursare nu va greva Bugetul Local al Sectorului 4. Astfel, suma va fi returnată de Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4, din încasările obţinute prin desfăşurarea activităţilor specifice”, explică reprezentanţii primăriei. La etaj va fi amenajată şi o zonă de relaxare.

Piaţa dispune de 4 hale, special amenajate pentru comercializarea unor produse precum carne, lactate şi brânzeturi, peşte, ouă, cât şi de o zona cu 380 de tarabe pentru fructe şi legume.      

Odată cu inaugurarea acestei noi pieţe a fost implementat un nou sistem de încasare a chiriilor pentru spaţiile comerciale. Astfel, pentru închirierea unui spaţiu se va depune o garanţie însumând chiria aferentă pentru trei luni. În situaţia în care nu va fi achitată la timp chiria lunară, beneficiarul va pierde atât dreptul de folosinţă asupra spaţiului câştigat prin licitaţie, cât şi garanţia.

×