x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Marşul bicicliştilor în Capitală

Marşul bicicliştilor în Capitală

21 Apr 2018   •   10:20
Marşul bicicliştilor în Capitală

Un marş al bicicliştilor va avea loc sâmbătă, începând cu ora 14,30, în Bucureşti, punctul de pornire fiind intrarea Charles de Gaulle, din Parcul Herăstrău.

Potrivit unui comunicat al Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), la acest marş sunt aşteptaţi toţi cei care se simt "stingheri într-un oraş al maşinilor".

Marşul bicicliştilor va avea următorul traseu: Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) - Bd. Constantin Prezan - Arcul de Triumf - Şos. Kiseleff - Piaţa Victoriei - Şos. Nicolae Titulescu - Pasajul Basarab - Şos. Grozăveşti - întoarcere la Intrarea Grozăveşti - Şos. Grozăveşti - Pasajul Basarab - Şos. Nicolae Titulescu - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta - Bd. Schitu Măgureanu - Pod Izvor - Splaiul Independenţei - Bd. Libertăţii - Bd. Naţiunile Unite - str. Izvor - Calea 13 Septembrie - Bd. Libertăţii - Bd. Unirii - Bd. Dimitrie Cantemir - Parcul Tineretului.

Traseul poate fi parcurs cu bicicleta, rolele, trotineta sau chiar în alergare uşoară. Respectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice este obligatorie.

Potrivit organizatorilor, acest marş este o formă de protest, motivul fiind "incapacitatea administraţiilor locale de a îmbunătăţi calitatea vieţii bucureştenilor".

"După ce, în trecut, doamna Firea a dat vina pe Guverne şi chiar pe membrii opoziţiei pentru starea dezastruoasă în care se află oraşul, joi, 12 aprilie, primarul general a recunoscut că administraţia pe care o conduce este vinovată de starea în care se află Centrul Vechi. Acest moment de sinceritate a venit după ce a primit 'un teanc de fotografii' cu situaţia din Bucureşti din partea unor oameni trimişi de ea. Pentru că, din păcate, doamna Firea nu a primit fotografii decât din zona învecinată primăriei, sâmbătă, la Marşul bicicliştilor, invităm primarul general la un contact direct cu realitatea infrastructurii urbane din Bucureşti. Fotografii trimişi de primar în Centrul Vechi nu pot cuprinde paleta vastă de probleme, la fel cum nu pot împânzi întreg oraşul. Doamna Firea ar putea să vadă nemijlocit parte dintre problemele bucureştenilor dacă ar parcurge traseul alături de biciclişti", se arată în comunicatul OPTAR. AGERPRES

×