x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cantaretii le-au dat note ziaristilor

Cantaretii le-au dat note ziaristilor

de Dana Andronie    |    03 Apr 2004   •   00:00

Gazetarii care cred ca au talent muzical s-au batut pentru Cupa Presei la Cantat. S-a comis si cea de-a doua editie a concursului Cupa Presei la Cantat! „Directorul" care i-a chemat la microfon pe ziaristii-cantareti a fost un jurnalist de la cotidianul „National".

Desi au cantat cu toti plamanii, vocile concurentilor se auzeau ca din canal. Pe scurt, o sonorizare de... calitate proasta.

De 1 aprilie, toata floarea cea vestita a presei s-a adunat la Music Club, pentru a se intrece la cantat. Cupa Presei la Cantat s-a nascut din dorinta ziaristilor de a face schimb de experienta cu artistii. Mai exact, au lasat pixurile si au preluat microfonul. Iar solistii s-au aflat de cealalta parte a scenei si le-au punctat calitatile vocale. De data aceasta au facut parte din juriu Bodo de la ProConsul, Cornel de la Stigma, Rafael si Bogdan de la El Negro.

 

Vocalize in WC

Desi a existat un desfasurator, unii concurenti umblau inainte de inceperea evenimentului cu negativele-n mana, intreband pe toata lumea cui trebuie sa le dea. Cele mai multe priviri s-au concentrat in coltul unde concurentele isi schimbau hainele, aratand, la intervale regulate, cate-un picior sau un sutien peste care isi trageau tinuta de scena. Toaleta a fost si ea luata cu asalt de participantele care-si schimbau ghetele cu pantofii cu toc cui. Incaltamintea de strada a fost asezata la rand langa cosurile de gunoi, in timp ce posesoarele acestora faceau vocalize. S-a repetat pana in ultimul moment, in toate WC-urile, pentru a atinge performanta maxima. Au participat 40 de ziaristi, care au cantat de la muzica populara pana la rock-alternativ. Premiile oferite de organizatori au fost... generoase. Cei care au prins locurile fruntase s-au ales cu CD-uri, ceaiuri, sedinte de masaj si de periaj pentru albirea dintilor.

 

Nationalul a cantat „Biografia" sefului

Stapanul inelelor in varianta romaneasca a fost National TV, care a participat atat la sectiunea individual feminin, cat si la sectiunea individual masculin. La fete a castigat Ina Ilie, iar la baieti, Andrei Vacaru si Mihai Ursu s-au clasat pe locul doi. Primul l-a furat Gabriel Balas, graficianul de la ziarul National. A participat cu o „Biografie". Poezia este scrisa de seful lui, Miron Manega, editor coordonator. Pacat ca melodia nu s-a pupat deloc cu textul. Dar ce mai conteaza? I-a convins pe membrii juriului si a insfacat premiul! Gabi Neacsu de la Mix FM ar trebui sa se lase de meserie si sa se apuce de cantat. Dar juriul a facut legea si a prins doar locul doi. Marele premiu a fost adjudecat de cei de la revista „20 de ani". Baietii au cantat a cappella de nota zece. Iar Buzdugan, desi a venit cu ditamai galeria, a fost premiat cu „O pereche de poante de unica folosinta". Nici n-a deschis bine gura, ca a si inceput sa falseze. Si a tinut-o asa pana la capat. Si fara pix, si fara voce Exista si ziaristi-cantareti perseverenti. Au luat-o pe aratura anul trecut si au repetat „performanta" si anul acesta. Pe lista se afla: Daniela Gratianu (Pro MEDIA) si Extasy (o blonda, o bruneta si o roscata). In concluzie, la a doua editie a concursului Cupa Presei la Cantat ziaristii, la fel ca majoritatea cantaretilor autohtoni, s-au bazat mai mult pe imagine decat pe voce. Au facut spectacol, dar nu au avut calitati vocale cu care sa impresioneze. Decat cu mici exceptii. Ziaristii care au ratat sansa de a se urca pe scena vor avea posibilitatea sa participe la urmatoarea editie, care va avea loc la vara.


 

Sarea si piperul Cupei

Nora lui Paul Soloc a vrut atat de mult sa cante pe note, incat a abandonat dupa cateva acorduri. Nu se auzea, din cauza sonorizarii, si i-a fost rusine sa nu falseze. Cristina Soloc a parasit scena plangand. Dar a avut curajul sa revina, dupa o ora, si ne-a demonstrat ca n-a venit degeaba. Din pacate, a luat prea in serios concursul. Sonorizarea a fost la fel de proasta pentru toata lumea. A avut si ghinionul de a nu gasi un cablu pentru chitara, de aici neconcordanta intre ea si trupa. Trebuia sa termine ceea ce incepuse, nu sa dea bir cu fugitii. Pentru ca s-a intors la locul faptei, Cristina a primit un premiu de consolare. Data viitoare, sa cante din prima! Desi nu e cantareata si nu mai este nici ziarista, printre invitati s-a aflat si Laura Andresan. Capitanul Vijelie si Robert Chirculescu au luat-o cu ei pe scena (ca decor, mai mult) pe Andresanca posesoare de silicoane. Care a tinut mortis sa si le arate. A reusit doar sa fie penibila. In WC-uri, agitatia a fost mai mare decat pe scena. O duduie bruneta avea sa-i spuna ceva atat de important lui Cornel de la Stigma, incat a intrat dupa el in toaleta. Tot la barbati au intrat Maria Radu si Rafael (cantaretul calugar). Auzind ca un fotoreporter sta cu obiectivul pregatit dupa usa, cei doi nu voiau sa mai iasa din cabina. In schimb, la vedere s-a aflat Melania Medeleanu, sotia lui Dan Teodorescu. A venit singurica, dar si-a gasit repede un companion. Pe Cornel de la Stigma, de care nu s-a mai dezlipit. Sotul ei a sosit mai tarziu, dar Melania avea probleme de dezbatut cu amicul ei.


 

Cupa presei la cantat

 

  • Sectiunea individual feminin

    1. Ina Ilie - National TV
    2. Roxana Matias - Antena 1
    3. Florentina Ciobanu - Prima TV

     

  • Sectiunea individual masculin

    1. Gabriel Balas - cotidianul National
    2. Gabi Neacsu - Mix FM
    3. Andrei Vacaru - National TV

     

  • Sectiunea trupe

    1. George Vila - Europa FM
    2. Capitanul Vijelie si Robert Chirculescu - Radio Fun
    3. Lica Manolache - Penthouse

×
Subiecte în articol: antimonden căntat