x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ce mâncăruri pregătesc chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu în Săptămâna Mare: “Dacă nu ai drob pe masa de Paşte, nu e sărbătoare”

Ce mâncăruri pregătesc chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu în Săptămâna Mare: “Dacă nu ai drob pe masa de Paşte, nu e sărbătoare”

14 Apr 2017   •   18:25
Ce mâncăruri pregătesc chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu în Săptămâna Mare: “Dacă nu ai drob pe masa de Paşte, nu e sărbătoare”
Sursa foto: DIANA OROS

Ca tot românul, cei mai simpatici bucătari din ţară, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu, se pregătesc să întâmpine Paştele. Obişnuiţi să prepare mâncăruri sofisticate, cei trei chefi păstrează totuşi cu sfinţenie tradiţiile, astfel că vor avea pe masă ouă roşii, ciorbă, drob, friptură de miel şi cozonac.

 

Jurnalul Naţional: Ce planuri aveţi de Paşte?

Cătălin Scărlătescu: Merg la Bârsana, așadar voi face Paștele în Maramureș. Cu tradiții, oameni calzi și primi­tori și presimt că va fi cea mai frumoasă sărbătoare.

Sorin Bontea: Pentru mine important e să am alături familia, contează mai puțin locul. Așa că voi fi și anul aces­ta cu soția, copiii, poate și cu frații, nepoții, să vedem.

Florin Dumitrescu: Chiar pe 16 aprilie este și ziua fetiței noastre mai mici, așa că o vom aniversa pe ea, dar și Paștele. În familie, ca de fiecare dată.

Cine va găti anul acesta la voi acasă, de Paşte? Şi ce feluri tradiţionale se vor pregăti?

Cătălin Scărlătescu: De data asta merg să văd cum gă­tesc bunicuțele de acolo, din Maramureș, să învăț de la ele preparatele lor tradiționale de Paște. Așadar, eu nu voi găti anul ăsta.

Sorin Bontea: Noi ne cam împărțim sarcinile în bucătă­rie, soția vopsește ouăle, pre­gătește ciorba sau deserturile specifice, eu mă ocup de frip­tura de miel. Și în ultima vre­me avem parte și de ajutorul Mirunei, fetița noastră, care e tot mai implicată și mă uimeș­te când văd ce deserturi face.

Florin Dumitrescu: Nu lipsesc ouăle roșii și cozona­cul. De când le avem pe fete însă, avem grijă întotdeauna să punem pe masă și prepa­rate speciale pentru ele, pește, legume proaspete.

Care este mâncarea care înseamnă, pentru voi, chin­tesenţa Paştelui şi de ce?

Cătălin Scărlătescu: Drobul, cum altfel? E bătaie pe el. Și în copilărie tot drobul îmi plăcea cel mai mult, mi se pare că dacă nu îl ai pe masa de Paște, nu e sărbătoare. Re­țeta pe care o fac eu este învă­țată de la bunica, ea făcea cel mai gustos drob.

Florin Dumitrescu: Ouă roșii cu cozonac. Eu le mă­nânc împreună, e combinația mea preferată de Paște.

Sorin Bontea: Ouăle roșii.

Aveţi un truc pentru un cozonac perfect?

Cătălin Scărlătescu: Umplutura face totul, nu fiți zgârciți cu nuca.

Sorin Bontea: Eu nu prea fac cozonac, așa că sfatul ar fi să trageți cu ochiul la bunici­le din familie. Ele știu cel mai bine.

Florin Dumitrescu: Nu fac cozonac.

×